Molim za savet-palpitationes tranzit

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Nikolas84
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Okt 14, 2011 9:55 pm

Molim za savet-palpitationes tranzit

Post od Nikolas84 »

Zamolio bih nekoga da mi odgovori na sledece pitanje. Pre mesec dana poceo sam osecati tegobe u predelu srca koje se manifestuju pritiskom u grudima, prilicno jakim lupanjem srca i istovremeno osecajem nedostatka vazduha, i blagim bolom s leve strane ispod bradavice. Tegobe su se javljale s vremena na vreme cemu nisam pridavao znacaja obzirom da sam verovao da je psihosomatske prirode jer radim jako stresan posao, uglavnom nocu i cesto sam iscpljen, imam neredovnu ishranu itd...Alkohol ne pijem, nikad koristio opijate, antidepresive, jedino konzumiram cigarete... Danas sam iznenada imao kolaps zbog napada koji je pracen, jakim otkucajima srca, vrtoglavicom, oticanjem i trnjenjem koze u predelu srca, trnjenjem i znojenjem dlanova i nogu, i blagim bolom koji se javljao kroz peckanje u grudima. Primili su me u urgentni, gde su mi nakon duzeg cekanja (u medjuvremenu mi se stanje poboljsalo) uradili analizu krvi, ekg i konstatovali da je sve u redu. Napisali dijagnozu Palpitationes tranzit. Izvinjavam se sto sam se ovoliko raspisao, htedoh da imate bolju sliku, ovo stanje me je jako uplasilo, na momente pomislih infarkt, pa mi je potreban savet da li je potrebno da radim neke dalje preglede...Inace nemam drugih tegoba, samo se lecim od fibrozne displazije kostiju ali vec odavno ne uzimam terapije za to. Hvala Vam unapred na bilo kakvoj pomoci.
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Re: Molim za savet-palpitationes tranzit

Post od drbgd »

uradite 24-casovni holter EKG-a, hormone stitaste zlezde, nivo secera u krvi.
ako je sve to u redu, onda se radi o panicnom napadu - bez oklevanja i sto pre kod psihijatra
Odgovori