Molim za pomoc, jaki bolovi u grudima!

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Valoa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 03, 2006 9:56 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Molim za pomoc, jaki bolovi u grudima!

Post od Valoa »

Postovani, imam 26.godina i cesto imam jaka probadanja u predelu grudnog kosa, isto tako osecam bolove i sa ledja. Prosle godine mi se pojavio visok pritisak (138/110), a puls mi skoro nikada nije ispod 120. Nisam isla lekaru i nemam nikakvu terapiju. Sinoc mi je bilo lose, imala sam jaka probadanja i bilo mi je muka, a pre 3-4 dana desna saka mi je skroz pomodrela iz cista mira i to je trajalo 2-3 dana ( neznam da li to ima neke veze, ali eto... ). Inace ti bolovi su prisutni vise puta u toku svakog dana, brzo se umaram i cesto sam malaksala, a ruke i noge mi stalno trnu. Moje pitanje je da li je to opasno i koliko? Da li trebam otici lekaru, ili u hitnu ako me bude bolelo, ne bih htela da lekarima pravim guzvu, ako za to nema potrebe...Hvala unapred!
Budi gospodar svoje volje i sluga svoje savesti!
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

treba da odete kod dr da se za pocetak uradi ekg, i ispita da li je prisutna hipertenzija, uradi laboratorija (za pocetak rutinska a po potrebi i mozda neki specificni testovi)
Valoa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 03, 2006 9:56 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Valoa »

Hvala na brzom odgovoru!
Budi gospodar svoje volje i sluga svoje savesti!
Odgovori