Moja majka ima 45 godina i vec izvesno vreme ima problema sa srcem. Pre 6 meseci imala je infekciju salmonelom i bila je u bolnici 10 dana. Od tada joj je temperatura redovno povisena na 37.1, 37.2, brzo se umara, bleda je, malaksala, ima trnjenje u rukama i nogama. Najveci problem predstavlja lupanje srca koje naidje bez ikakvog razloga i traje po nekoliko minuta. Bila je kod kardiologa i nosila je holter 24h. Rezultat je da su joj otkucaji srca varirali od 52 do 144 u minuti, bez preskoka.
Od lekova je koristila presolol, verapamil i concor, ali nista joj nije pomoglo. Imala je i upalu besike pre par meseci zbog cega je pila antibiotike pa joj je i to verovatno narusilo imunitet.
Doktori su joj rekli da je sve to najverovatnije zbog klimakterijuma. Jedan od lekara je posumnjao na coxsackie virus i uradjene su joj analize na Torlaku sa sledecim rezultatima:
CB1 1:16
CB2 1:64
CB3 1:64
CB4 1:128
CB5 1:32
Molim nekoga od lekara da mi protumaci ovaj nalaz. Da li ona ima coxsackie virus ili ne? Inace, radjene su analize na salmonelu nekoliko puta u poslednjih par meseci i nalazi su uvek bili negativni.
Hvala unapred.
Molim nekoga od lekara da mi protumaci nalaze
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Apr 09, 2008 10:10 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Hvala na odgovoru. Inace, doktor koji je pogledao ove nalaze je rekao da su nalazi negativni i da ona nema virus, navodno, da bi nalaz bio pozitivan mora da bude vise od 1:200. Citala sam puno o ovom virusu na forumu i videla da ljudi sa slicnim nalazima imaju taj virus. Ona ima i sve simptome tog virusa i nije mi jasno kako je lekar mogao da kaze da su nalazi negativni. Zato sam se i obratila ovde na forumu osobama koje imaju iskustva sa istim problemom jer mi je misljenje njenog lekara veoma sumnjivo.
vasa majka je sigurno bila u kontaktu sa virusom koksakija, ali odrediti da li je bas to uzrok njenih simptoma nije jednostavno! ima teoretskog rezona da se opravda misljenje klinicara koji je prati da nije u pitanju koksaki.
moje misljenje je da treba da odete na pregled kod prof. dr m. pavlovica na institutu za infektivne i tropske bolesti ("infektivna klinika"), on ce biti u stanju da oceni koliki je udeo prelezane salmonele, da li je u pitanju koksaki,itd. u svakom slucaju potreban vam je iskusan kardiolog koji radi u nekom od velikih centara
moje misljenje je da treba da odete na pregled kod prof. dr m. pavlovica na institutu za infektivne i tropske bolesti ("infektivna klinika"), on ce biti u stanju da oceni koliki je udeo prelezane salmonele, da li je u pitanju koksaki,itd. u svakom slucaju potreban vam je iskusan kardiolog koji radi u nekom od velikih centara