Molim nekog da mi kaze da li je ova aritmija opasna!!!

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
jockaskljocka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 06, 2009 12:38 am

Molim nekog da mi kaze da li je ova aritmija opasna!!!

Post od jockaskljocka »

Cao, imam 24god, radila sam holter jer sam imala cesta preskakanja srca i bolove u grudima, na obicnom ekgu su videli aritmiju pa su me poslali na holter, danas sam dobila rezultate, ali do pondeljka ne mogu kod lekara, a sestra koja mi je dala rezultate mi je rekla da idem hitno kod kardiologa :(

Nalaz je sledeci: Belezi se sin ritam min fr 50 max fr 132 min i prosecna fr 81 min. U toku zapisa belezi se 10 VES i 743 SVES tokom celog dana max 115 na h. Nije bilo pauza u srcanom radu kao ni znacajne dinamike na st i t.

DG: Arrhytmia extrasisolica supraventricularis l 49.3

Jel to nesto strasno? :)

Hvala unapred puno na odgovoru!
uliks1978
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Feb 21, 2012 9:39 am

Re: Molim nekog da mi kaze da li je ova aritmija opasna!!!

Post od uliks1978 »

Toleriše se do 1200SVES-a u 24h.Ekstrasistole se javljaju i kod zdravih ljudi,neki ih i ne osećaju.Prema jednoj studiji rađenoj na potpuno zdravim osobama,bez prethodne istorije bolesti srca i krvnih sudova,24časovni holter je pokazao da se Ves i Sves javljaju kod gotovo 75% ispitanika.
jockaskljocka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 06, 2009 12:38 am

Post od jockaskljocka »

Hvala puno na odgovoru!:-)
cinkler
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 26, 2012 8:11 am

Post od cinkler »

Imao sam takve probleme - voleo bih da porazgovaramo. Na koji fiksni mogu da nazovem?
Odgovori