Molim za informaciju i ljekarski savjet

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Zabrinuti sin
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 03, 2006 6:54 pm

Molim za informaciju i ljekarski savjet

Post od Zabrinuti sin »

Naime.Imao sam povredu na skijanju i posle toga nekih mjesec i dvije
,tri sedmice sam proveo kuci,bez aktivnosti.
Posto sam prije povrede prestao da pusim,da se aktivnije bavim skijanjem i planinarenjem zbog povisenog cecera,poceo sam i da uzimam vitamine.Uzimao sam Omega 3,pa onda neke oksidante,pa opet neke sa omega 3,pa opet neke druge,ali sa omega 3.
Dan dva prije povrede imao sam pregled kod specijaliste za srce,kod njega sam radio EKG,UZ i sve je bilo OK,osim donekle lose kondicije.

E sad.Odjednom je pocelo zujanje u usima.Otisao sam kod svoga ljekara,koji mi je izmjerio pritisak i na njegovom aparatu sa zivom je bio 145/90.Blago povisen.Elektronski aparat mi je pokazivao i do 200/110.Nikakvu terapiju mi nije prepisao.Kaze,nepotrebno je da uzimam lijekove i da moram da skinem koju kilu.Do povrede sam imao oko 113,a prije toga 126,dok trenutno imam oko 118.Visok sam 186.

Sad me zanima,sta da radim?!Da li su ti vitamini,koje sam uzimao previse,mogle da izazovu taj poviseni pritisak i zujanje u usima.
To vrjeme posle povrede sam uzimao i jako puno Trodona zbog bolova i spavanja.Po cetiri odjednom,jer sam imao jake bolove,koje su izazvali jako osteceni ligamenti.
Sad vozim biciklo,idem po okolnim brdima i nemam nekih ekstra problema.Malo srce ubrza,ali to je normalno zbog lose kondicije.

Ovo zujanje je postalo jako iritantno i razdrazljivo.Plus sam psihicki opterecen da mi nesto nije u redu sa pritiskom,jer sam sebe ubjedio da je zujanje posledica visokog pritiska.Dolazim u iskusenje da li i dalje da imam povjerenja u svog ljekara.

Molim za savjet!!
Superhik
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Sep 19, 2008 3:46 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Superhik »

Zujanje u ušima ima na desetine mogućih razloga,od sasvim bezazlenih stanja,psihogenih razloga,preko sistemskih oboljenja do lokalnih problema u samom uvu.Ako imate problema sa vratnom kičmom,bolove,ukočenost,pucketanja pri pokretima vrata to je vrlo često uzrok zujanja u ušima i povremenih vrtoglavica.Sve to trebate razmotriti sa vašim ljekarom.
Ako kaniš pobijediti,ne smiješ izgubiti
Zabrinuti sin
Novi član
Novi član

Post od Zabrinuti sin »

Hvala Vam na odgovoru!!
Negdje na nekom forumu procitah,da zujanje u usima,moze predstavljati znakove skorog mozdanog udara!?!!

Svom ljekaru sam rekao,ali on kaze da to nije tako opasno!Inace pocinjem pomalo da stvaram nepovjerenje u njega,mada je kazu odlican ljekar.

Imam povisen secer i holesterol,a njegova terapija je iskljucivo dijetalna i naravno aktivnosti!

Sada pocinjem da se pitam,da li je to dovoljno?!
Mrs_Parker
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Sep 02, 2002 2:00 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Mrs_Parker »

Za povisen secer mislim da nije dovoljno. Koje su vrednosti?
Zabrinuti sin
Novi član
Novi član

Post od Zabrinuti sin »

Jutros je bio oko 7,6.
Ma to nekako i mogu da kontrolisem,al me zeza ovaj povisen pritisak i zujanje u uhu.
Eto,vec dvije sedmice ne prestaje,ali mi se cini da dolazi zvuk u lijevom uhu.
Odgovori