MOLIM ZA HITNU INFORMACIJU

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
bobi_te30
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 30, 2008 10:41 pm

MOLIM ZA HITNU INFORMACIJU

Post od bobi_te30 »

Imam 39 god i ugradjeno 2 stenta pre 3 meseca.Prestao sam uzimati CLOPIDOGREL-plavix zato sto sam imao povisene vrednosti AST 986 ALT 1706 bilirubin 118,0 bilirubin slobodan 482 vezan 69,8 markeri za hepatit su negativni ostalo je uredu eho jetre normalno od kad sam prestao uzimati plavix holesta i bipreso stanje se normalizovalo,uzimam samo aspirin 100 dali je to dovoljno sta preduzeti dalje da se ne bi ostetio ili zatvorio stent molim za informaciju.
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

smanjite faktore rizika na nulu, i u savetu sa alergologom pokusajte sa Ticlodix-om
mile80
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 22, 2008 1:16 am

Post od mile80 »

Ukoliko ste dobili stent oblozen lekom (DES> Cypher, Taxus, Xience, Endeavor, Nobori) odmah se javite svom lekaru-kardiologu jer su lekovi iz grupe tienopiridina (Plavix, Ticlodix) od esencijalne vaznosti u prevenciji tromboze-zacepljena stenta. ukoliko ste dobili obican-neoblozen stent, opet se obratite svom lekaru-kardiologu jer samo on moze da odluci koje lekove treba,a koje ne treba upotrebljavati nakon ugradnje stenta.
Odgovori