Prije nekih 4 godine javilo se probadanje (žiganje) u plućima, jake glavobolje, zujanje u ušima, lupanje srca (kao da hoće iskočiti iz grudi), hladan znoj, te neki neopisivi strah, nervoza, javio sam se doktoru, uradio labaratorijske nalaze, snimak pluća, EKG, slikao sinuse, izmjerio pritisak, te je doktor zaključio da je to sve na psihičkoj bazi, da ne mislim na to, te da se javim psihologu ako ne bude bolje.
Ja sam se trudio da ne mislim na to, a i primjetio sam da kada sam na fakultetu, kada sam sa društvom, da nemam tih tegoba, već samo kada sam sam ili kada mislim o tome. Tako sam živio sa tim, trudeći se da ne mislim na to. Međutim prije nekih 2 mjeseca, jako me boljela glava(u stražnjem dijelu), nisam više mogao izdržati te sam se ponovo obratio doktoru porodične medicine. Po dolasku odmah mi je izmjerio pritisak i on je bio 160/90 i pirmjetio je lupanje srca, odmah sam uradio EKG i nađena je tahikardija (110/min), dobio sam tablete za srce(za regulisanje rada) i tablete za pritisak. Nakon toga sam uradio hormonalne nalaze štitne žlijezde, oni su uredu, uradio sam labaratorijske nalaze, i oni su idealni, zatim sam uradio ultrazvuk srca, gdje je pronađen prolaps mitralne valvue, sve funkcije su očuvane, veličina je dobra, samo imam taj blagi prolaps, normalno je sve do 5mm, kod mene je 7mm, te je doktor rekao da nije ništa strašno da se čak mogu baviti sportom, poslije toga sam uradio EHO bubrega i doktorica je nešto vidjela, ali nije sigurna o čemu se radi pa sam poslan da radim CT bubrega (urea i kreatin uredni), i ona kaže da nije ništa strašno, ona sumnja na neko blago suženje.
Ja sam sada regulisao pritisak, konstantno je 125/80, puls je 60-70 u minuti, ali i dalje osjećam tegobe (puno manje nego prije), ali i dalje mi zuji u ušima, i javlja mi se "riža" pred očima kada zažmirim, malaksav sam i osjećam kako mi srce kuca (imam jak puls), osjećam puls u stražnjem djelu glave, na slijepočnicama, čak i u jagodicama prstiju, te me zanima šta mislite o čemu se radi ovdje, je li mi pritisak već počeo djelovati loše na organe (srce i bubrege), i imate li kakav savjet, prijedlog?

Unaprijed hvala

I da, imam 21 godinu.