Pre dve godine sam imala upalu srcane maramice. Od tada sam pocela da obracam paznju na tegobe koje imam a koje su se pojavile i pre toga -povremeno lupanje srca, brzo zamaranje, nedostatak vazduha, jake glavobolje, gubirak svesti na trenutke. Unazad godinu dana imam bolove i otok prstiju saka, sa crvenilom (redje modrilom), obicno ujutru. Posto sam nekoliko puta radila ekg i ultrazvuk srca predlozili su mi da se obratim reumatologu. Posle 9 dana bolnickog ispitivanja na reumatologiji uspostavljena mi je dijagnoza Sy Raynaud. Krize svest (per anamnesis). Molila bih da mi kazete nesto vise o toj dijagnozi ako je moguce. Od terapije sam dobila Cortiasem retard i Aspirin i posto sam procitala da su oba leka vezana za anginu pectoris molila bih nesto vise o tome.
Od nedavno osecam bol u grudima koji probada ispod leve plecke i kroz levu ruku. Bol nekada traje 10min a nekada i ceo dan pracene glavoboljom pa me interesuje da li je to sa reumatoloske ili pak sa kardioloske strane i sta mogu da uradim po pitanju toga?
Inace, imam 24 godine pa lekari i ne obracaju mnogo paznju na tegobe.
Unapred zahvalna!