Mala pomoc

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
snoop
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 13, 2007 9:52 am

Mala pomoc

Post od snoop »

Imao sam pregled masnoca
Rezultati su holesterol 5,6 (pise samo to a u rubrikama HDL i LDL ne pise nista)
trigliceridi 1,4

Prilicnno pazim na ishranu pa me interesuju ovi rezultati.Imam 38 godina.Hvala.
Jos jedna stvar, posto me gore navedeno interesuje zbog toga jer imam nesto povisen pritisak 140/90.Kad je tako ja se osjcem relativno u redu.Medjutim nakon skoro godinu dana striktnog pazenja na hranu (smrsao sam lagano 9 kg, znaci nesto manje od 1 kg mjesecno, sad mi je tezina tu negdje oko idealne) pritisak mi je isti, manje vise, nekad 135-85 ali vrti se tu negdje.Skoro nikad 120-80 bar kad sam ja mjerio.Da li je to OK ili ralzog za brigu.
I jos savjet , sta koristiti za snizenje donjeg, srcanog pritiska, mislim na hranu ne na lijekove, jel ima nesto sto bas dobro utice na to.Hvala!!!
snoop
Novi član
Novi član

Post od snoop »

Moze neko strucan? Hvala
snoop
Novi član
Novi član

Post od snoop »

Bilo ko??? :(
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

http://en.wikipedia.org/wiki/High_density_lipoprotein

Prichajte sa svojim kardiologom, ako ga nemate otidjite na pregled i posavetujte se sa njim.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Odgovori