Luapanje srca,molim za pomoc!
Vece skoro 2.godine imam lupanje srca,isla sam na razne kontrole,krv je ok,EKG,ok snimala sam zeludac mislili su da je malo podignut i da me on pritiska medjutim i to je ok,a rdaila sam i ultra zvuk srca i tu je bilo sve ok.Ali ja i dalje imam lupanje svakodnevno nekada traje 15-20min a nekada po sat,dva.Osecam jake udare u gudima otkucaji budu izmedju 100 i 90 iance normalan puls mi je oko 72.Najcesce se desava kada zavrsim sa dnevnim obavezam i sednem da odmorim.Inace sam pusac,ranije sam slabo bila aktivna to sam sada malo regulisala.i imam 26.god ovo sada pocinje vec bas da me brine lekar kaze da je na nervnoj bazi,citav ovaj period pije propranolol,i lorazema svakodnevno.Na kraju sam stigla i do neuropsihijatra posto imam nekada male panicne napade,prepisao mi je zoloft.Povremeno imam i blage vroglavice vise kao punoca u glavi medjutim svi lekari tvrde da je to na bazi stresa,ali ja zaista nemogu da verujem da sam ja kao stalno pod nekim stresom,nisam ali zasto mi se ovo desava ne znam .MOLIM VAS AKO MOZE KO DA ME POSAVETUJE MNOGO BI MI ZNACILI!
Za dr.Lupanje srca molim za savet!!!
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Paroksizmalne tahikardije su najcesce rezultat psihe (anksiodepresivna neuroza sa somatizacijom), prelezanog miokarditisa (nemi miokarditisi kod virusa...) ili hormonskih disbalansa. Morate uraditi Holter EKG. Napadi se zaustavljaju casom hladne vode "na eks", masazom ocnih jabicica, masazom vrata i/ili umivanjem hladnom vodom i gutanjem vazduha.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.