Krvarenje iz nosa i pritisak ?

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Pozvana
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Apr 19, 2014 9:34 am

Krvarenje iz nosa i pritisak ?

Post od Pozvana »

Moja cerka, 25 godina, je ranije imala cesta krvarenja iz nosa,po koja kap krvi ..Isla je kod doktora, razne analize itd. ...sve je bilo u redu...Pocela sam pazljivo da pratim njena stanja koja su prethodila krvarenjima, i uocila da se javljaju obicno nakon jakih glavobolja ,( ili nervoze) koje su se javljale uvijek prilikom vremenskih promjena..nisu pomagala nikakva sredstva protiv bolova, stabilizuje se vrijeme, glavobolja prestane.
Inace, ona ima prirodno nizi krvni pritisak 60/100 .

Na moj savjet ,pocela je da unosi vitamine, saplemente, 1 x dnevno, plus magnezijum (inace se hrani neredovno i ne bas kvalitetno) ...kapi za podizanje pritiska....i, nakon nekog perioda glavobolje su bile mnogo manje nego ranije, a krvarenje iz nosa je prestalo.Do situacije...

...letenja avionom.Pored toga sto ima strah od letenja (mora popiti nesto za smirenje pred let), ima i starhovito zujanje u usima, prilikom poletanja i sletanja..Prije par dana, nakon povratka sa putovanja, u snu joj je nos prokrvario, krv je isla niz grlo itd.Ustala je i zaustavila ga.
Uplasila sam se...o cemu se radi, ima li ovo krvarenje mozda veze sa pritiskom?

Hvala svima na odgovorima,
Odgovori