KOKSAKI VIRUS-DETALJNO...
KOKSAKI VIRUS-DETALJNO...
Posto sam i sam bolovao od "Koksaki" virusa, lecili su me vrhunski doktori iz Beograda i Nemacke...
"Koksaki" virus se nalazi u preko 90% ljudi u nasoj zemlji i to u crevima. Aktivira se padom imuniteta(i cak vise puta za redom u kratkom vremenskom periodu-mislim na pad imuniteta) i velikim stresom, pored toga. Licno, imao sam svih pet grupa (B)... Virus je izazvao JAK srcani udar......miokarditis, perikarditis... Srcani enzimi su bili nenormalno visoki(npr. polovina tih mojih vrednosti ubija coveka, na moju srecu i njihovo cudjenje ostao sam ziv)!
-Opasno je ako se ne otkrije na vreme!!!
-LECENJE(to vas najvise zanima)-
1-STROGO MIROVANJE i redovan san-NAJVAZNIJE!
2-Sveze voce i povrce(sto vise!), mozete npr. u sokovniku da iscedite cveklu,sargarepe,jabuku,med...
Piti dosta tecnosti, izbaciti cigarete(ako pusite), kafu, gazirano, pokusajte da veoma malo solite hranu...
3-Kombuha caj-mogu vam dati telefon za nabavku tog caja-necu sada pisati o njemu, ali NARAVNO mozete da potrazite vise informacija na netu!
4-Med sa maticnim mlecom(jesti drvenom ili plasticnom kasikicom)
5-Ja sam i pored toga pio(Magnezijum, Qenzim 10, Vitamin C1000 mg-moze da steti zelucu, Dilatrend 6.25 za snizavanje pulsa, Omeprol za oblaganje zeluca, Oligogal SE, Zinkosel(Cink i Selen)...NARAVNO, najvaznije je sveze voce i povrce, ali ovi vitamini i minerali su ipak obavezni(OLIGOGAL SE, ZINKOSEL)!
6-Slusajte muziku koja vas opusta ili citajte nesto sto vas zanima, gledajte filmove, ustvari sve sto vam prija...
7-Idem i kod HOMEOPATE(Dr. koji se bavi alternativnom medicinom)-homeopatskim preparatima izbacujete sve ono sto ne valja iz sebe-JEDNOSTAVNO RECENO, plus preparati za opustanje, regulisanje hormona itd.!
Citao sam da su neki ljudi isli na klistiranje i da im je to pomoglo... Ja nisam to probao, tako da ne mogu da napisem nista o tome...
I, eto...proslo je skoro SEST meseci i uskoro cu poceti ponovo da se bavim sportom... Poslednju rec ima KARDIOLOG, i ono sto on kaze toga se treba pridrzavati, znaci sve postepeno! Posle izlecenja-zivot se u potpunosti vraca u normalu... Meni je sve to posluzilo za nauk-vodicu zivot najzdravije sto mogu.... Prosao sam kroz pakao, ali bukvalno(mogao bih o tome da pisem 1000 strana)... Hvala Bogu, sada je sve u redu...
GLAVU GORE i samo napred... Srecno svima...
"Koksaki" virus se nalazi u preko 90% ljudi u nasoj zemlji i to u crevima. Aktivira se padom imuniteta(i cak vise puta za redom u kratkom vremenskom periodu-mislim na pad imuniteta) i velikim stresom, pored toga. Licno, imao sam svih pet grupa (B)... Virus je izazvao JAK srcani udar......miokarditis, perikarditis... Srcani enzimi su bili nenormalno visoki(npr. polovina tih mojih vrednosti ubija coveka, na moju srecu i njihovo cudjenje ostao sam ziv)!
-Opasno je ako se ne otkrije na vreme!!!
-LECENJE(to vas najvise zanima)-
1-STROGO MIROVANJE i redovan san-NAJVAZNIJE!
2-Sveze voce i povrce(sto vise!), mozete npr. u sokovniku da iscedite cveklu,sargarepe,jabuku,med...
Piti dosta tecnosti, izbaciti cigarete(ako pusite), kafu, gazirano, pokusajte da veoma malo solite hranu...
3-Kombuha caj-mogu vam dati telefon za nabavku tog caja-necu sada pisati o njemu, ali NARAVNO mozete da potrazite vise informacija na netu!
4-Med sa maticnim mlecom(jesti drvenom ili plasticnom kasikicom)
5-Ja sam i pored toga pio(Magnezijum, Qenzim 10, Vitamin C1000 mg-moze da steti zelucu, Dilatrend 6.25 za snizavanje pulsa, Omeprol za oblaganje zeluca, Oligogal SE, Zinkosel(Cink i Selen)...NARAVNO, najvaznije je sveze voce i povrce, ali ovi vitamini i minerali su ipak obavezni(OLIGOGAL SE, ZINKOSEL)!
6-Slusajte muziku koja vas opusta ili citajte nesto sto vas zanima, gledajte filmove, ustvari sve sto vam prija...
7-Idem i kod HOMEOPATE(Dr. koji se bavi alternativnom medicinom)-homeopatskim preparatima izbacujete sve ono sto ne valja iz sebe-JEDNOSTAVNO RECENO, plus preparati za opustanje, regulisanje hormona itd.!
Citao sam da su neki ljudi isli na klistiranje i da im je to pomoglo... Ja nisam to probao, tako da ne mogu da napisem nista o tome...
I, eto...proslo je skoro SEST meseci i uskoro cu poceti ponovo da se bavim sportom... Poslednju rec ima KARDIOLOG, i ono sto on kaze toga se treba pridrzavati, znaci sve postepeno! Posle izlecenja-zivot se u potpunosti vraca u normalu... Meni je sve to posluzilo za nauk-vodicu zivot najzdravije sto mogu.... Prosao sam kroz pakao, ali bukvalno(mogao bih o tome da pisem 1000 strana)... Hvala Bogu, sada je sve u redu...
GLAVU GORE i samo napred... Srecno svima...
Samo POZITIVNO...
Re: KOKSAKI VIRUS-DETALJNO...
Poz, samo da te opomenem da ne bi trebao da se vratis sportu jer virusi vole fizicke napore..X. napisao: I, eto...proslo je skoro SEST meseci i uskoro cu poceti ponovo da se bavim sportom... Poslednju rec ima KARDIOLOG, i ono sto on kaze toga se treba pridrzavati, znaci sve postepeno!
Moj slucaj - Koksaki 8 meseci, cim sam poceo da se osecam bolje poceo sam da radim sklekove jer sam navuceni sportista i dobio sam Adeno virus.
Minimum 1 god se preporucuje bez ikakvog sporta, samo nazalost sam ja to kasno saznao... Tako da sam ja tu god. samo produzio za god...
Ako ti je doktor rekao da ti je ok srce ne znaci da odma mozes da se vratis sportu... Iskuliraj jos malo jer ne zelis da ti se ponovo aktivira Koksaki virus i ne zelis druge dugotrajne viruse...
POZ...
koksaki
zar zaista nema niko da mi odgovori na ovu temu
Meni je u testu krvi na viruse pronadjena citava kolekcija... ovako ADENOVIRUS - negativan a antitijela POZITIVAN CITOMEGALOVIRUIS -negativan a antitijela U gr. vrijednosti i KOKSAKI - u granicnoj vrijednosti a antitijela - NEGATIVAN. Ne znam tacno za koksaki sta mu ovo znaci. Jel ga imam u nekoj kolicini aj nazovimo to prag tolerancije. Zaista sam se bila uplasila. Jel moze neko malo detaljnije da mi objasni ovaj nalaz. Jer titar ne rade u Podgorici za to bih morala u BG pa dok to ne sredim samo mi je potrebna bilo kakava informacija.
Ovo sam vec poslala al mi niko ne odgovara. Hvala vam u svakom slucaju. pozdrav
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Apr 21, 2007 1:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Individualno iskustvo pacijenata sa virusnim miokarditisom je uvek ozbiljno.
Pacijenti sa svoje strane iznose licne tegobe i licno iskustvo sa lecenjem.
I to moze pomoci.
Ovom prilikom zelim da pacijente ohrabrim da medicina nije stala sa pronalazenjem prouzrokovaca miokarditisa i terapije.
Skrecem paznju na parvovirus B19 miokarditis (koji je izgleda mnogo cesci prouzrokovac miokarditisa od koksaki virusa) i na lecenje miokarditisa pomocu interferonske terapije.O svemu tome mozete procitati u casopisu Cirkulacija od Vilijama Deka, jednog od 5 najboljih americkih klinicara za bolesti miokarda u Americi-Jared W.Magnani, G.William Dec(2006):Myocarditis:Current trends and treatment, Circulation,113,879-890.
Za pacijente koji imaju mogucnost da se lece u Nemackoj zbog sumnje na virusni miokarditis preporucujem grupu oko doktora Uwe Kuhl-a i Matthias Pauschinger-a iz Benjamin Franklin Hospital, Berlin!
Pacijenti sa svoje strane iznose licne tegobe i licno iskustvo sa lecenjem.
I to moze pomoci.
Ovom prilikom zelim da pacijente ohrabrim da medicina nije stala sa pronalazenjem prouzrokovaca miokarditisa i terapije.
Skrecem paznju na parvovirus B19 miokarditis (koji je izgleda mnogo cesci prouzrokovac miokarditisa od koksaki virusa) i na lecenje miokarditisa pomocu interferonske terapije.O svemu tome mozete procitati u casopisu Cirkulacija od Vilijama Deka, jednog od 5 najboljih americkih klinicara za bolesti miokarda u Americi-Jared W.Magnani, G.William Dec(2006):Myocarditis:Current trends and treatment, Circulation,113,879-890.
Za pacijente koji imaju mogucnost da se lece u Nemackoj zbog sumnje na virusni miokarditis preporucujem grupu oko doktora Uwe Kuhl-a i Matthias Pauschinger-a iz Benjamin Franklin Hospital, Berlin!
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Apr 21, 2007 1:03 pm
Rezultate tumacite uvek u sklopu sa simptomima, EKG-om, ultrazvukom srca itd.kleica napisao:Meni je u testu krvi na viruse pronadjena citava kolekcija... ovako ADENOVIRUS - negativan a antitijela POZITIVAN CITOMEGALOVIRUIS -negativan a antitijela U gr. vrijednosti i KOKSAKI - u granicnoj vrijednosti a antitijela - NEGATIVAN. Ne znam tacno za koksaki sta mu ovo znaci. Jel ga imam u nekoj kolicini aj nazovimo to prag tolerancije. Zaista sam se bila uplasila. Jel moze neko malo detaljnije da mi objasni ovaj nalaz. Jer titar ne rade u Podgorici za to bih morala u BG pa dok to ne sredim samo mi je potrebna bilo kakava informacija.
Ovako izolovano kada se tumace, verovatno bih imao i ja slicne rezultate.
Ili ovako, sto smo stariji nas organizam dolazi u dodir sa virusima kao sto je na primer CMV, redje adenovirusima, a jos redje sa kardiotropnim koksaki virusima/nije uobicajen nalaz.
I kad dodjemo u dodir sa njima nas organizam uspeva da ih stavi pod kontrolu i drzi ih dugo(ili virusi nas) u tzv. dormantom stanju, kao na primer kod CMV, a nekada je infekcija ozbiljna, pa se razvija prava i brza borba na primer kod koksaki virusa.
Ali za pravu dijagnozu ni to nije dovoljno, pa se rade tzv. endokardne biopsije srca, pa se posmatra stanje miokara pod mikroskopom, pa ako ima upalnog/limfocitnog infiltrata rade se in situ PCR testovi na najcesce uzrocnike miokarditisa, pa se ispostavi da adenovirus, CMV i koksaki i nisu tako cesti kako se misli, vec parvovirus B19, za koji se koliko ja znam nerade ni ELISA ni PCR testovi na ovim prostorima, izuzev mozda u istrazivacke svrhe, pa se nalazimo pred novom lekarskom nedoumicom sta dalje...
Zakljucak je ovaj-ako nemate simptome i promene na EKG-u, sedite u Podgoricu.
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Feb 18, 2008 10:32 am
pozdrav svima,novi sam na forumu.pisem vam iz sledeceg razloga sa zeljom da saznam nesto vise:
Prije jedno mjesec dana otprilike uhvatio sam neki vrisuni grip valjda,kasalj,grlo,nos sve mi je bilo u autu.Cim mi je bilo bolje,iako nisam jos ozdravio,nastavio sam sa treninzima u teretani.Posle toga sam primjetio,kada me gripa prosla, da se brzo zamara i na momente mi se cinilo da mi srce previse jako otkucava,cesto mi je dolazilo da moram duboko uzdahnuti... ali sam sve to pripisao hipohondriji i jormalno periodu oporavka posle gripe.Medjutim prije par dana pojavila mi se neka grudvica,kao kliker na vratu,ispod vilicne kosti.Jedan drugar mi je rekao da je i on to imao i da je to nekakva virusna infekcija koju treba lijeci antibioticima,valjda napa limne zlijezde.Zadnji par dana me prate i povremena glavobolje...dali postoji mogucnost da se radi o koksakiju u ovom slucaju?
Prije jedno mjesec dana otprilike uhvatio sam neki vrisuni grip valjda,kasalj,grlo,nos sve mi je bilo u autu.Cim mi je bilo bolje,iako nisam jos ozdravio,nastavio sam sa treninzima u teretani.Posle toga sam primjetio,kada me gripa prosla, da se brzo zamara i na momente mi se cinilo da mi srce previse jako otkucava,cesto mi je dolazilo da moram duboko uzdahnuti... ali sam sve to pripisao hipohondriji i jormalno periodu oporavka posle gripe.Medjutim prije par dana pojavila mi se neka grudvica,kao kliker na vratu,ispod vilicne kosti.Jedan drugar mi je rekao da je i on to imao i da je to nekakva virusna infekcija koju treba lijeci antibioticima,valjda napa limne zlijezde.Zadnji par dana me prate i povremena glavobolje...dali postoji mogucnost da se radi o koksakiju u ovom slucaju?
maestro29,
nemoguce je bez lab. analiza reci koji virus je izazvao infekciju.
verovatnije je da nije koksaki, nego da jeste zbog toga sto smo upravo imali povecan broj prehlada izazvanih adeno-virusima koji daju simptome prehlade. koksaki sa druge strane najcesce prolazi kroz organizam bez kl. slike ili kao gastro-infekcija. ovo su dakle samo teoretski najcesce situacije, a u praksi se srecu i drugi slucajevi. sa druge strane, i drugi virusi ako se ne "odleze" mogu napraviti ozbiljne probleme...
vi ne treba da pijete antibiotike, nego da se javite lekaru opste prakse da vas uputi na potrebne analize, a do tada da mirujete i lezite a od preparata mozete uzimati vitamine i ako je temperatura iznad 38.5 antipiretik.
svaka prehlada je signal da fizicka aktivnost treba da se svede na minimum, ukoliko je temperatura povisena mora da se lezi.
nemoguce je bez lab. analiza reci koji virus je izazvao infekciju.
verovatnije je da nije koksaki, nego da jeste zbog toga sto smo upravo imali povecan broj prehlada izazvanih adeno-virusima koji daju simptome prehlade. koksaki sa druge strane najcesce prolazi kroz organizam bez kl. slike ili kao gastro-infekcija. ovo su dakle samo teoretski najcesce situacije, a u praksi se srecu i drugi slucajevi. sa druge strane, i drugi virusi ako se ne "odleze" mogu napraviti ozbiljne probleme...
vi ne treba da pijete antibiotike, nego da se javite lekaru opste prakse da vas uputi na potrebne analize, a do tada da mirujete i lezite a od preparata mozete uzimati vitamine i ako je temperatura iznad 38.5 antipiretik.
svaka prehlada je signal da fizicka aktivnost treba da se svede na minimum, ukoliko je temperatura povisena mora da se lezi.
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Feb 18, 2008 10:32 am
drbgd hvala ti.problem mi je jer nisam u bg-u vec sam na studijama u Trstu,danas sam isao na hitnu(to je jedino sto mi pokriva osiguranje) i tamo su me dugo zadrzali a nisu ustanovili sta je jer je krva slika skoro pa perfektna,tj ima nekih mali "pomjeranja" ali je doktror rekao da je to normalno zoog prehlade.medjutim zabrinula ih je ta oteklina,kuglica sto mi se pojavila kod vrata...pa su odlucili da me posalju na pretrage za mononukleozu,koksaki i jos nesto,ne sjecam se sta...strah me i da pomislim koliko ce me doci sve to...ja sma htio jos nesto d apitam,teoretski ako neko ima koksaki virus ne smije da se bavi sportom uopste ili moze?