Koksaki

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
daki_Za
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 20, 2008 11:22 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Koksaki

Post od daki_Za »

Interesuje me da li ultra zvuk srca otkriva oštećenja nastala koksaki virusom?Odnosno miokarditis?Pozdrav!
Superhik
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Sep 19, 2008 3:46 am

Post od Superhik »

Ultrazvukom srca se mogu ponekada vidjeti promjene koje bi govorile u prilog miokarditisu ali se tom metodom ne može dobiti definitivna potvrda da se radi o miokarditisu.Priraslice na perikardu,zrnaste promjene u septumu,izliv u srčanoj kesi,regionalni poremećaji u kontraktilnosti srca,globalno slabljenje srčane funkcije tj ejekcione frakcije neke su od promjena koje se mogu dovesti u vezu sa miokarditisom.
Ako kaniš pobijediti,ne smiješ izgubiti
daki_Za
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 20, 2008 11:22 am

Post od daki_Za »

Na mom nalazu sa ultra zvuka nema ničeg što ukazuje na bilo kakve promene.Znači li to da ja nemam miokarditis?Sumljam na njega iz razloga što sam imao pad imuniteta, a sada imam česta probadanja i bolove sa leve strane grudnog koša.Pozdrav!
Odgovori