koksaki-lupanje srca-povisen tsh

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
EcaBeca
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 21, 2006 10:00 pm

koksaki-lupanje srca-povisen tsh

Post od EcaBeca »

Prvi sam put ovde i posto vec telefonom pokusavam da nadjem neke odgovore od prijatelja i poznanika, sto da ne i ovako. U septembru sam se javila lekaru zbog ubrzanog pulsa i aritmija, uradili su mi ekg i rekla mi je internistkinja da je sve u redu, samo sam umorna i pod stresom i...Tako sam prihvatila situaciju, sta cu, ali u januaru mi je postalo jako lose, ponovo su mi uradili ekg i opet rekli da je u redu, ali sam ja ipak otisla kod pravog doce, kardiologa, koji se izvikao na mene sto mi ne valja ekg i poslao me dalje... posle mesec dana raznih pregleda ustanovili su da sam imala kako kazu skorasnji koksaki Igm negativan., Igg 337,38 u/ml i Adeno u akutnoj fazi. Eho je u redu, holter "povremeno na visim fr. srca depresija ST segmenta u V5 mod. odvodu do -1mm horizontalnog do descendentnog toka uz negativan T talas", a ekg> Naglasena horizontalnost ST segmenata uz bifazan T talas u D2 D3 V4/V6. Takodje, stitna zlezda...TSH mi je povisen, 6,9.... Pijem četvrt presolola ujutro i uveče, ali nizak mi je pritisak pa mi je druga doktorka rekla da predjem na Concor sto jos nisam ucinila... A danas sam pocela sa Eutiroxom, 25mg ujutro....Da, svi su me upucivali na endokrinologa, kao srce mi lupa zbog stitne, medjutim doktorka kaze da lupanje sigurno nije zbog nje...Sve u svemu, cula sam od prijateljice da je njoj gotovo identicne simptome napravio koksaki 2001. godine pa sam posetila doktorku koja je nju lecila i ona mi je potvrdila da je koksaki uz pomoc adeno moguci uzrocnik svega, da lezim i pomalo setam i ne idem na posao. A ja bih da pored vitamina i ove hemije sto pijem za simptome nekako da probam da izlecim celu sebe. Opterecena sam lupanjem srca i sl. stvarima o kojima pre nisam razmisljala i zivot mi se sveo na brigu o zdravlju. Ako je neko imao iskustva sa ovakvim stvarima ili ima neku ideju, biljcice, alternativu, neka se javi.
Hvala
s.and.i
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Mar 20, 2006 2:43 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od s.and.i »

Prolazim kroz slicnu pricu trenutno, s tom razlikom sto ja cekam trenutno rezultate sa Torlaka...
Koksaki zna da napravi simptome koje si pomenula jos ako je i malo povisena telesna temperatura... ;) svi su izgledi da je to. MEDJUTIM, kada sam ja prvi put otisla kod doktora, prvo na sta su posumnjali kada sam im opisala simptome koje imam (tahikardija, povisena temperatura - 37.6 max, preko toga ne, 2 meseca non stop, malaksalost, umor, pospanost) prvo na sta su me uputili jeste bilo da proverim u kom stanju je stitna zlezda tj. da li su hormoni OK. Kod mene je bogu hvala sto se toga tice sve u redu, ali kazem jos jednom moguce da je tebi neki mix napravio "cudo" u organizmu...
Elem, meni su isto rekli da moram mirovati a sto se tice lekova jos uvek nista ne uzimam (prosto jer jos uvek ne znaju sta mi je) ali pijem Oligogal Se i Kapsule od ulja Ajkule (tako nesto) ne znam da li smem da kazem ko je prozvodjac cisto da ne pravim reklamu - to je ono sto je meni preporuceno za jacanje imuniteta... pijem cajeve, uzimam jako puno voca svako jutro med i limun i mogu ti reci da se zaista osecam mnogo bolje u odnosu na stanje u kom sam bila. Naravno daleko sam jos od toga da mogu da potrcim ili bavim se nekim aktivnostima ali sve u svoje vreme ;)
Postoji neki caj koji je muz jedne moje poznanice pio kada je otkrio da ima koksaki, ali to proizvodi neki tip iz Sida, ne znam tacno kako se do njega dolazi...mogu da se raspitam ako si zainteresovana...
Pozdrav i glavu gore (to meni stalno ponavljaju pa eto i ja da iskoristim recenicu ) ;)
EcaBeca
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 21, 2006 10:00 pm

Post od EcaBeca »

Trudim se, ali ovo gadno vreme i nesanica (valjda od tih lekova za štitnu) nisu baš inspirativni...Meni su rekli da pijem Oligogal Se, magnezijum, kalcijum, vitamin E i koenzim Q 10, uz one lekove. Ja pravim još i mešavinu od kantariona, nane, žalfije i matičnjaka (kao neki Brojsov čaj), videću da li ima efekta za jedno mesec dana. Evo, upravo sam smućkala i sirove žitarice da grickam, ne predajem se ja. A mislila sam da probam i sa homeopatijom, naravno uz ovu redovnu terapiju. Gledaću ovo sa vedrije strane: najzad mogu sa razlogom da se zatvorim u sobu i čitam knjigu, pre podne, dok deca skaču po nekom drugom...
Pozdrav!
akulje
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 15, 2009 4:47 pm

Post od akulje »

Imam problem a neznam kome bih se obratila :( Posumnjali su da imam hormonske poremecaje i naravno poslali su me da proverim. TSH mi je 10.5 i poslali me kod endokrinologa(valjda sam napisala ispravno :) )i zakazali su mi za mesec dana. Osecam se umorno i brzo se zamaram,iz cista mira pocinje ubrzano srce da mi kuca i zuji mi u usima. Ponekad to traje 2-3 dana a narednih,recimo,2 nedelje nista.
Neznam koliko je bitno da pomenem da sam se u roku od 3 meseca ugojila 30 kg i da nikako ne mogu da povratim staru tezinu.
Moja baba ima problem sa stitnom zlezdom i znam da pije neke lekove- cula sam da je to nasledno.
Zanima me da li i ja imam isti problem i koliko je stvar ozbiljna.
unapred hvala!
Odgovori