Pozdrav svima! Imam 26 godina, i imam od februara prosle godine probleme sa povisenom temperaturom(37-37,5), malaksaloscu,umorom,pospanoscu.Inace sam asmaticar i imam nizak pritisak porodicno i puls oko 50-55 otkucaja u minuti.
U martu prosle godine sam otisao kod lekara opste prakse, vadio sam krv, svi rezultati su bili dobri, sem gvozdja koje je bilo malo ispod "dozvoljenog minimuma". Preporucila mi je da pijem vitamine C, gvozdje,cink, magnezijum,i dala mi je uput kod pulmologa( nisam koristio nista za astmu vec godinama, jer nemam nikakve simptome).
Radio spirometriju na ATD-u,pulmolog nije bio bas zadovoljan i od tad pijem alvesco jednom dnevno, rezultati se popravili kroz mesec dana, i receno mi je da nastavim i sve ce biti u redu .
U to vreme sam mnogo trenirao (rekretivno, trcanje, teretana), pa nisam ni obracao paznju na te temperaturice, cak sam bio u odlicnoj formi u maju prosle godine...ali sam se prehladjivao za svaku glupost ,tipa ako u sred leta izadjem napolje posle tusiranja, ako ne spavam 7-8 sati, zimi mi je non stop hladno, u novembru nmg bez kape i rukavica na 7,8,9 stepeni, odmah osetim posledice od svake sitnice, a nekad bude od toga bude malo veca temperatura, do 38, jaka malaksalost,u proseku jednom mesecno, i uvek odmaranje, par dana, pa opet na treninge, i tako u krug sve do marta ove godine. I cesto sam posle treninga imao probleme sa stomakom,imao sam dijareju svaki put kad se preznojim posle treninga.
I smuci mi se ta situacija, odem kod doktorke opste prakse, kazem joj o5 sve simptome, i ona mi da da uradim bris grla i nosa,urin,urinokulturu i krvnu sliku, naravno, sve u redu, i dobijem uput kod infektologa.
Idem kod njega, ponovim istu pricu, i on mi da da radim testove na sidu, hepatitise( sve negativno),i stolicu( posto sam se zalio na dijareju ceste i neprijatne gasove) na bakterioloski i parazitoloski pregled tri dana za redom. Na rezultatima za stolicu, od sva tri dana, na prvom nije nadjeno nista, na drugom mioloski pregled, izolovana je candida species, na trecem danu nije ni radjen mikoloski pregled, ne znam zasto. Donesem doktoru sve te rezultate i on mi kaze da ta kandida nije nista i preporuci mi da pijem hemomicin 5 dana, mirovanje, i paracetamol po potrebi. Hemomicin nisam hteo da uzimam, jer mislim da nema veze sa tim, jer ssam posumnjao na koksaki citajuci ovaj forum.
Odem kod lekara opste prakse i trazim joj uput za torlak, ona nije mogla da mi da direktno, i posalje me kod kardiologa, i preko njega dobijem uput, i posle 20ak dana stigli rezultati
CB1 1:16
CB2 1:64
CB3 1:64
CB4 1:64
CB5 1:32
Odnesem ih kardiologu i on mi kaze odmah da su to niski koeficijenti, i da sam mozda nekad imao koksaki, ali da to nije sad, i kad sam joj ponovio da skoro uvek ( sem ujutru) pod temperaturom, malaksalost,nizak broj otkucaja srca, dala mi je da radim holter i ultrazvuk srca,mada ona misli da nema sanse da je to od koksakija. holter sam nosio, cekam rezultate, a ultrazvuk tek u avgustu.
Zanima me da li je moguce da od ovih vrednosti titra imam koksaki?
Inace u zadnjih mesec dana ne jedem belo brasno,secere, sve voce sem limuna, zbog kandide i gasovi su mi prestali, i osecam poboljsanje, mada mi je infektolog rekao da ta kandida nije nista...
Inace u zadnjih mesec dana pijem limunadu oko litar i po svaki dan, koristim ekomer. od pre 5 koristim prirodni domaci lek od rakije i belog luka sto sam procitao od korisnika "aaaca", pijem kvalitetni vitamin C 1000 mg ( da li smem da uzimam vise?) i magnezijum 350 mg.
Da li u necemu gresim, svi saveti su dobrodosli.