Prije par dan sam imao blago stezanje u grudima, bladu vrtoglavicu, malaksalost i bledilo. ve se javilo posle 2-3 sata od uzimanja obroka. Zavrsio sam na koronarnom odeljenju i pise: svjestan, orjentisan, afebrilan, blijed, anikterican, eupnoican, bez periferne limafadenopatije. Na srcu akcija ritmicna, tonovi jasni, nema suma. TA140/90 P-90/min. Na plucima normalan disajni sum.Abdomen mek.neosetljiv, jetra i slezina se ne palpiraju. Ekstremiteti bez edema i varikoziteta.Nalaz na magistralnim krvnim sudovima uredan. Stitna zlezda neupadljiva. Vec nekoliko godina ima hr. gastritis i hiatus herniju.
P.A. pozitivna za IBS / F.R(IBS)hereditet, HTA, HLP
Lab. analize: SE8/ WBC:8.8/ RBC:5.01/HGB:149,/ PLT:295:/DKS:bo: urin:BO/ glikemija: 3.8/urea:8.5/kreatinin:108/Chol:6.27/Tg:1.44/ TBILI:12.7/AST:9/ALT:30/ CK: bez dinamike/elektroliti i AR: b.o.
EKG na prijemu: s.r. hormogram, fr.90/min, ST-T bo/
EKG na otpustu: s.r. hormogram, fr.64/min, ST-T bo/
Na rengentskom snimku se ne vide patoloske promijene
E, sad terapija, na osnovu ovog (sto ja nista ne razumijem):
Zylit 75mg 1x1 tab. posle rucka, Prilenap HL 1x1 tab, Corvitol 50mg 1/2+0+0, Isosorb ret. 20mg 1+1+0, NTG pp. Controloc 1x1 tab. 10 dana
Molim vas da mi ovo pojasnite. Meni kao laiku nista nije jasno. O kakvoj se ovde dijagnozi radi, sve mi se cini dobro a ovoliko lijekova ?????