kakva je ovo dijagnoza

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
cola
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 21, 2007 5:21 pm

kakva je ovo dijagnoza

Post od cola »

Postovani!
Prije par dan sam imao blago stezanje u grudima, bladu vrtoglavicu, malaksalost i bledilo. ve se javilo posle 2-3 sata od uzimanja obroka. Zavrsio sam na koronarnom odeljenju i pise: svjestan, orjentisan, afebrilan, blijed, anikterican, eupnoican, bez periferne limafadenopatije. Na srcu akcija ritmicna, tonovi jasni, nema suma. TA140/90 P-90/min. Na plucima normalan disajni sum.Abdomen mek.neosetljiv, jetra i slezina se ne palpiraju. Ekstremiteti bez edema i varikoziteta.Nalaz na magistralnim krvnim sudovima uredan. Stitna zlezda neupadljiva. Vec nekoliko godina ima hr. gastritis i hiatus herniju.
P.A. pozitivna za IBS / F.R(IBS)hereditet, HTA, HLP
Lab. analize: SE8/ WBC:8.8/ RBC:5.01/HGB:149,/ PLT:295:/DKS:bo: urin:BO/ glikemija: 3.8/urea:8.5/kreatinin:108/Chol:6.27/Tg:1.44/ TBILI:12.7/AST:9/ALT:30/ CK: bez dinamike/elektroliti i AR: b.o.
EKG na prijemu: s.r. hormogram, fr.90/min, ST-T bo/
EKG na otpustu: s.r. hormogram, fr.64/min, ST-T bo/
Na rengentskom snimku se ne vide patoloske promijene
E, sad terapija, na osnovu ovog (sto ja nista ne razumijem):
Zylit 75mg 1x1 tab. posle rucka, Prilenap HL 1x1 tab, Corvitol 50mg 1/2+0+0, Isosorb ret. 20mg 1+1+0, NTG pp. Controloc 1x1 tab. 10 dana
Molim vas da mi ovo pojasnite. Meni kao laiku nista nije jasno. O kakvoj se ovde dijagnozi radi, sve mi se cini dobro a ovoliko lijekova ????? :(
sasasa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 20, 2009 12:48 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od sasasa »

nema dijagnoze :)
ili je bio anginozni napad, sto ne mozemo znati, ili je bio spazam jednjaka zbog nezgodnog obroka ili postoji dijafragmalna kila, za sta nemamo potvrde ili je napad anxioznosti (nervoze zbog neceg na dnevniku :) )... Pa tako do sutra :)
Lekovi su za sve i svasta, sto bi moglo biti... uglavnom ne brini :) Redovne kontrole kod svoga lekara obavezno i samo polako :)
Odgovori