Imao sam probleme sa stitnom, i doveo sam je u normalu. Na poslednja 2-3 pregleda, je u granicama normale:
Januar 2008.
FT4 16.92 pmol/L (11,50-22,70)
TSH 1,43 mlU/L (0,35-5,50)
Avgust 2008
FT4 12,73 pmol/L (9-19)
TSH 0,87 mlU/L (0,35-5,50)
Medjutim, ono sto me zabrinjava je Holesterol koji nikako da se spusti, iako sam povremeno koristio Omega3 (oko 2 meseca) zatim posle toga sam pio tabelete belog luka.
Uglavnom mi se svaki rucak zasniva na povrcu, pirjanom na maslinovom ulju i vodi. Pijem dosta mleka, ali sa 0,5% masti. Uz povrce jedem meso pilece i curece bez kozice.
Rezultati su sledeci:
Januar 2008:
Sedimentacija 9
Kreatinin 111
Holesterol 6,06
HDL hol 1,27
LDL hol 4,35
Trigliceridi 1,26
ALT 25
AST 21
Alkalna Fosf 49
Avgust 2008
Sedimentacija 9
Kreatinin 109
Holesterol 6,59
HDL hol 1,06
LDL hol 4,63
Trigliceridi 1,94
ALT 62
AST 33
Alkalna Fosf 49
Sta predlazete ?
Kako da snizim holesterol i ima li veze sa stitnom
Cao,moj je 6,6 znaci tu smo........
Mene trebaju staviti na tablete ali zbog problema sa stomakom ne smiju sada trenutno.
Znaci(ja mislim)da bi ti trebao odma na tablete--pitaj.......
Moj je muz na tabletama i strogoj dijeti i jako je cudno jer je skinuo trigliceride ishranom ali NE i holesterol.
Moja majka je imala veliki holesterol i evo sta joj je snizilo:
u jogurt mljeveni rogac i (mislim cimet)pitacu je i svako jutro je pila po solju toga.
Javicu kada je budem zvala sutra.....
Pozdrav
Mene trebaju staviti na tablete ali zbog problema sa stomakom ne smiju sada trenutno.
Znaci(ja mislim)da bi ti trebao odma na tablete--pitaj.......
Moj je muz na tabletama i strogoj dijeti i jako je cudno jer je skinuo trigliceride ishranom ali NE i holesterol.
Moja majka je imala veliki holesterol i evo sta joj je snizilo:
u jogurt mljeveni rogac i (mislim cimet)pitacu je i svako jutro je pila po solju toga.
Javicu kada je budem zvala sutra.....
Pozdrav
I meni je povecan (a mom dragom je na granici, samo je njemu odnos HDL i LDL mnogo losiji nego meni)), a uvek nam je bio OK.
Sada pijemo kapi ili tablete od articoke - videcu dal` pomazu kada budemo kontrolisali krv. Veliko je pitanje dal` pomazu.
Holesterol se stvara u organizmu te zato i pored dijete opet ti se mnogo ne snizava. I stitna zelzda moze dautice na visinu holesterola (ako joj je smanjena funkcija, holesterol s epovecava).
Ja sam se iznervirala kada sam videla reziltate, sto je glupo jer ga i nerviranje povecava (stres ne deluje na trigliceride i njih nije tesko dijetom srediti).
Cula sma da i Kombuha sredjuje holesterol, ali nisam probala.
pozdrav
Sada pijemo kapi ili tablete od articoke - videcu dal` pomazu kada budemo kontrolisali krv. Veliko je pitanje dal` pomazu.
Holesterol se stvara u organizmu te zato i pored dijete opet ti se mnogo ne snizava. I stitna zelzda moze dautice na visinu holesterola (ako joj je smanjena funkcija, holesterol s epovecava).
Ja sam se iznervirala kada sam videla reziltate, sto je glupo jer ga i nerviranje povecava (stres ne deluje na trigliceride i njih nije tesko dijetom srediti).
Cula sma da i Kombuha sredjuje holesterol, ali nisam probala.
pozdrav
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Sep 05, 2008 4:58 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Moraces da jedes pre svega zdravu hranu, bez masti i jaja i mesa! To obavezno ne moj da uzimas!
Sto se tice omega3 njega je potrebno uzimati prirodnom hranom: jetra(djigerica), sardine, losos, moze u sustini crveno meso, i jos jedna vrste ribe, ne mogu sad tacno da se setim ali cu napisati kasnije. I ulje : maslinovo i riblje ako nadjete!
Izbegavajte tablete.
Luk obavezno! I crni i beli. I to kao sendvic sa hlebom: evo recepta, iseckati na listove beli i crni i staviti na parce hleba!
Puno srece, pozz
Slavica Pesic
Sto se tice omega3 njega je potrebno uzimati prirodnom hranom: jetra(djigerica), sardine, losos, moze u sustini crveno meso, i jos jedna vrste ribe, ne mogu sad tacno da se setim ali cu napisati kasnije. I ulje : maslinovo i riblje ako nadjete!
Izbegavajte tablete.
Luk obavezno! I crni i beli. I to kao sendvic sa hlebom: evo recepta, iseckati na listove beli i crni i staviti na parce hleba!
Puno srece, pozz
Slavica Pesic
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Avg 25, 2006 11:46 am
holesterol
Ja sam ga skinula nacinom ishrane:sveze voce i povrce, sto vise vode, nema slatkisa i mlecnih masti. Svako vece pred spavanje uzimam po saku sirovih badema. Uz to sam napravila i "melem" od 2dl meda, 2 dl maslinovog hladnog cedjenog ulja, 5 kesica cimeta i 5 limuna (sa korom). Sve sastojke ubacis u blender i sameljes, stavis u staklene tegle i uzimas po jednu kafenu kasicicu svako jutro na prazan stomak. Garantovano pomaze. Probaj.
Poz..
Poz..
Ja zaista nemam mnogo da menjam ishranu (ali detalje cu morati da izmenim) jer se hranimo izuzetno zdravo (do dada nismo uopste imali povecan holesterol).
Ne verujem da je 15 dana hotelske shrane u Banji mesec dana pre toga moglo toliko da izmeni rezultate.
Verovatno si S.Pesic mislila na neku ribrju dzigericu jer je kod holesterola svinjska i/ili govadje dzigerica zabranjena posto je prepuna holesterola, kao i sve iznutrice.
Jeste da je roblje ulje dobro, ali se nadam da necu imati tako visoke rezultate da ga moram uzimati jer bljak, mnogo mi se gadi.
Saska, tvoj rp mi se dopada (ne deluje neukusno) i svakako cu ga probati.
Ne verujem da je 15 dana hotelske shrane u Banji mesec dana pre toga moglo toliko da izmeni rezultate.
Verovatno si S.Pesic mislila na neku ribrju dzigericu jer je kod holesterola svinjska i/ili govadje dzigerica zabranjena posto je prepuna holesterola, kao i sve iznutrice.
Jeste da je roblje ulje dobro, ali se nadam da necu imati tako visoke rezultate da ga moram uzimati jer bljak, mnogo mi se gadi.
Saska, tvoj rp mi se dopada (ne deluje neukusno) i svakako cu ga probati.
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Sep 05, 2008 4:58 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5