Kako sa lekovima?

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
dural29
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Feb 20, 2010 12:51 pm

Kako sa lekovima?

Post od dural29 »

Svojevremeno sam se doktoru pozalio na glavobolje, izmeren mi je pritisak i konstatovano da nekada ume da bude visok, medjutim variranja su uzasna. Kod lekara opste prakse mi je izmeren 185/100, a dok sam sisao do kardiologa, tamo mi je izmeren 135/70! Uradjen mi je ekg koji je uredan i data mi je terapija koje se trenutno ne secam, tj naziva lekova. Posle je iz terapije izbacen lek, a zamenjen drugim - Norvascom. Dat mi je i Lexilium, neka slabija varijanta i lek za mokrenje (imena ne mogu da se setim da me ubijete). Na svoju ruku sam prestao sa uzimanjem lekova jer vise nije bilo tegoba, sto je verovatno greska, ali boze moj. Sada, recimo, ume da mi se desi ponekad da osetim pritisak. Dakle boli me vrat i imam glavobolju koja nije od glavobolje bezveze vec od pritiska, jednostavno znam. kako se tada ponasati? Da li popiti nesto od one terapije koju imam od ranije ili sta? Ili da ponovo odem kod lekara pa da vidim sta dalje?
Odgovori