Kako izgledaju pregledi srca ?

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Mikros
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Maj 14, 2011 9:15 pm

Kako izgledaju pregledi srca ?

Post od Mikros »

Imam raznih problema sa srcem, godinama,sve se vuklo, ali nema dalje.
Bolnice i doktori su mi nekako poslednje osobe koje zelim da vidim, ali sada moram.
Kako izgledaju pregledi srca i koliko traju?
Hvala unapred.
:roll:
Korisnikov avatar
dakon
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jun 15, 2006 7:16 pm
Kontakt:

Re: Kako izgledaju pregledi srca ?

Post od dakon »

Poz,
Kakvih problema imas?
Sve zavisi od toga, sta je problem.
Mogu ti reci ono sto sam radio ja.
Prvo i osnovno je krvna slika da imaju u uvid opste stanje organizma.
EKG-osnova pregleda(traje minut dva)
UZ-srca(malo duzi pregled traje oko pola sata)
ERGOMETRIJA-hodas po traci i mjere ti otkucaje i pritisak u naporu(trajanje zavisi od pacijenta do pacijenta nista strasno)
HOLTER MONITORING-holter aparat koji se nosi 24h i prati rad srca.
Eto to sto ti ja mogu reci sta je meni radjeno :D
Slika
Slika
Slika
Mikros
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Maj 14, 2011 9:15 pm

Post od Mikros »

Hvala na brzom odgovoru.
Ma ono povremeno sam ranije imao problema, kao bol neki koji je trajao nekada nekoliko minuta, a nekada nekoliko sati, u razlicitim delovima grudi.
Nedavno sam imao neke stresove i to mi je uticalo na psihicko stanje, pa sam u jednom tom napadu imao nesto, ne znam kako da objasnim kao grcenje srca.....
2 dana me je bolelo sa leve strane srca, kao da je zgrceno bilo nesto oko srca.
Posle je to proslo, ali sam imao neka ziganja posle par dana.
Posle mi je malo trnula i bolela me leva ruka , mada to moze biti i jer sam neki teret nosio bas na ramenu te ruke.
Sada je ruka prosla, ali povremeno osecam to sa leve strane srca, kao da imam kamen tu.....
Inace posete lekaru mi nisu bas omiljene, sta vise izbegavao sam ih maksimalno, ali ovaj put cu morati otici.
Da, na svu tu muku jos sam i pusac, mada nisam godinama pusio ranije, tako da mi to dodatno komplikuje stvar.
Hvala za svaku pomoc.
samir825
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Maj 21, 2011 9:54 am

Post od samir825 »

nemoj puno da se brines, moze sve biti na psihickoj bazi ;) samo opusteno srce je jako cudno, sve moze uticati na njega, psihicko stanje, bas sve, a sto se tice pregleda mucimo isti problem :D imam nevjerovatan strah od doktora, i kad god odem doktoru odmah ma salju kod interniste zbog lupanja srca :D
Samo opusteno, i ne brini, bolje ti je sto prije otkrijes sta je ;)
"Mržnja škodi zdravlju."
"Plakala sam što nisam imala cipele, dok nisam videla čoveka koji nije imao nogu."
Helen Keler
Odgovori