Zbog povisenog pritiska pila sam monopril koji mi ga je u pocetku dobro regulisao ali kasnije slabije.U kombinaciji sa manjom dozom beta blokatora pritisak se spustio kao i otkucaji srca,osecala sam se dobro.Zbog kaslja koji mi je monopril izazvao doktor mi ga je iskljucio i povecao dozu beta blokatora.Sad pijem ujutru dilatrend od 12,5mg,pola lercanila od 10mg i pola telsidana od 8omg.Uvece pijem pola dilatrenda od 12,5mg,pola lercanila od 10mg i pola telsidana od 8omg.
Terapiju pijem nekoliko dana i efekta ima slabo.Pritisak ide do 140-90 a puls i do 100.Sa prethodnom terapijom se za par dana sve regulisalo.
Sta sad?Krajem meseca idem kod doktora ali me zanima sta to sad ovo moze da znaci.Inhibitori su mi iskljuceni a beta blokatori ne deluju.Sta moze biti uzrok?Ovaj beta blokator deluje i na simpatikus pa pretpostavljam da bi i uticaj stresa donekle drzao pod kontrolom.Imam utisak kao i da ne pijem nikakvu terapiju i da bi mi tako bilo i bez nje.Jedino sto primecujem ovih dana jeste da su se preskakanja koja sam osecala proredila.
Bas sam zbunjena i po malo uplasena
Kad beta blokatori ne deluju
Re: Kad beta blokatori ne deluju
Situacija nepromenjena.Bas me zanima zna li neko iz kog razloga ova kombinacija lekova u ovoj dozi ne deluje?Kada sam pila monopril sa duplo manjom dozom blokatora pritisak je bio nizi kao i puls.Napominjem da je monopril iskljucen zbog kaslja a i ranije sam imala takvu reakciju na inhibitore pa je dr rekao da mora da mi ih iskljuci.
Prosto se plasim sta ce dr reci jer je on ocekivao da mi ova kombinacija lekova u ovoj dozi bas obori pritisak pa da idemo ka tome da mi nesto i iskljuci iz terapije.
Prosto se plasim sta ce dr reci jer je on ocekivao da mi ova kombinacija lekova u ovoj dozi bas obori pritisak pa da idemo ka tome da mi nesto i iskljuci iz terapije.
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Чудно ми је да се толико кљукаш лековима за срце а тек си прележала коксаки. Мислим да мораш да спустиш лопту и даш организму времена да се опорави и стабилизује. Гледај да пијеш довољно чисте воде и да се здраво храниш. Када кажем "здраво" не мислим на макробиотику него на храну без хемикалија, хормона итд.
Meni je doktor rekao da moji titri znace da sam imala koksaki ali da moje skorasnje tegobe nisu posledice toga jer bi u tom slucaju titri bili veci.Kaze da sam ga mozda imala i kao dete.
Ne kljukam se ja zato sto tako hocu vec zato sto mi je to prepisano kao terapija zbog visokog pritiska i preskakanja srca.
Trudim se da se zdravo hranim ali za odmor bas i nemam vremena.Pocela sam da radim a tu su i mala deca i gomila obaveza.
Ne kljukam se ja zato sto tako hocu vec zato sto mi je to prepisano kao terapija zbog visokog pritiska i preskakanja srca.
Trudim se da se zdravo hranim ali za odmor bas i nemam vremena.Pocela sam da radim a tu su i mala deca i gomila obaveza.
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Потруди се да поживиш својој деци. Нико неће имати користи ако се форсираш и тако упропастиш већ начето здравље.
Da pozivim?Ja se stvarno nadam da nisam zivotno ugrozena.Vi mislite da jesam?Zasto?Sta predlazete?Slusam.
Isla sam od lekara do lekara,radila sve analize koje su predlagali,uzimam terapiju koju su mi ti isti doktori prepisali.Kako to da se potrudim da pozivim?
Ne forsiram se vec zivim zivot kakav zive majke koje rade i imaju malu decu.
Doktori su mi zatvorili bolovanje i poslali na posao.Sta ja tu mogu da uradim?
Isla sam od lekara do lekara,radila sve analize koje su predlagali,uzimam terapiju koju su mi ti isti doktori prepisali.Kako to da se potrudim da pozivim?
Ne forsiram se vec zivim zivot kakav zive majke koje rade i imaju malu decu.
Doktori su mi zatvorili bolovanje i poslali na posao.Sta ja tu mogu da uradim?
Da li ima smisla ponoviti analize na koksaki obzirom da su titri bili 64 od B3 do B5?Da li se ti titri mogu povecati i da li se taj virus moze ponovo aktivirati ako padne imunitet?
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Ниси ни приметила шта си написала, па када сам ја реаговао на то, помислила си на најгоре. Када сам рекао да се потрудиш да поживиш реаговао сам на твоју реченицу у којој си споменула посао, малу децу и гомилу обавеза и да зато немаш времена за одмор. Имам довољан број другарица које се понашају тако како ти пишеш. Једва преживљавају и стално су уморне. Незадовољне су и немају ништа од живота осим сталне јурњаве.
Не мора шпорет да се блиста, а ни купатило. Не мора ручак да буде увек данас скуван за данас. Може да се једе и три дана исто јело. Деца могу и сама да оду по чашу воде, а замисли, могу понекад и теби да је донесу. Муж није дебил па да не може себи да скува кафу, а и теби. Мислим да си схватила те да нема потребе да набрајам даље. Е да, и на послу не мора баш све да зависи од тебе. Итд итд итд...
Ако је коксаки 64, батали даље анализе. Провери га за шест месеци поново.
Када се вирус елиминише, тешко да може да остане нешто од њега. Остају антитела. Међутим, пошто се коксаки уноси преко уста, постоји шанса да га опет добијеш на исти начин као раније.
Не мора шпорет да се блиста, а ни купатило. Не мора ручак да буде увек данас скуван за данас. Може да се једе и три дана исто јело. Деца могу и сама да оду по чашу воде, а замисли, могу понекад и теби да је донесу. Муж није дебил па да не може себи да скува кафу, а и теби. Мислим да си схватила те да нема потребе да набрајам даље. Е да, и на послу не мора баш све да зависи од тебе. Итд итд итд...
Ако је коксаки 64, батали даље анализе. Провери га за шест месеци поново.
Када се вирус елиминише, тешко да може да остане нешто од њега. Остају антитела. Међутим, пошто се коксаки уноси преко уста, постоји шанса да га опет добијеш на исти начин као раније.