Jedno pitanjce

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
satic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Maj 29, 2006 1:06 pm

Jedno pitanjce

Post od satic »

Pre par godina mi je kardiolog zbog tahikardije i aritmije koje su psihicki prouzrokovane prepisao sotalex od 80mg i bromazepam od 3mg po polovinu ujutro i uvece. Sada je stanje mnogo bolje i vec duze vreme ne pijem bromazepam, ali aritmija jos ima (znatno manje :D ). Da li bi ste mogli da mi kazete da li 1/4 sotalexa dnevno (od 80mg) ukoliko se uzima u nekom duzem vremenskom periodu (od 2 do 3 god.) moze ostaviti posledice, posto su aritmije samo psihicki izazvane?
Filip
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Dec 04, 2005 11:31 pm

Post od Filip »

Valjda imate uputstvo za upotrebu. Tu su detaljno dati svi mogući neželjeni efekti.
Internet ne sme da bude zamena za posetu lekaru!
satic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Maj 29, 2006 1:06 pm

Jos samo jedno pitanje za Filipa

Post od satic »

Filipe, hvala sto ste se javili, ali ja nemam uputstvo za upotrebu jer se sotalex prodaje samo na table a i ta uputstva koja postoje u apotekama su na grckom jeziku jer izgleda da nemamo ni jednog uvoznika za njih :( Mene interesuje ako mozete da mi date nekakav savet sta da radim jer su te aritmije uzasno dosadne i uznemirujuce deluju na mene. One se u 80% slucajeva javljaju kada se unervozim ali se u ostalih dvadesetak % javljaju se same od sebe, recimo, dok sedim i nista ne radim. Radila sam skoro sve kontrole: ekg, UZ, nosila holter 24 casa i nista mi nisu nasli, osim nekog suma, za koji kazu da nije opasan. Interesuje me da li treba da nastavim samo sa sotalexom ili da izbacim njega jer mozda moze da bude opasan u mom slucaju ako se duze vreme pije, a da uzimam nesto (naravno, u konsultaciji sa nekim specijalistom) sto ce mi smanjiti nervozu koja je ocigledno negde na podsvenom nivou pa ne mogu nikako da je iskontrolisem???
Mozda mozete samo da mi kazete gde bih mogla da pronadjem uputstvo na srpskom, da me uputite na neki sight ili apoteku? Hvala unapred!
Odgovori