Jako lupanje srca

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
trotter
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jul 12, 2012 8:13 pm

Jako lupanje srca

Post od trotter »

Pozdrav, imam 24 godine i od prosle godine mi se javilo jako lupanje srca. To lupanje nije konstantno, znaci normalno je sve i onda jedan jak otkucaj. I tako mozda par puta u toku dana. To mi se desilo prosle godine aprila meseca i trajalo je jedan dan, pa se nije desavalo do juce. Juce je opet pocelo i danas se nastavlja. Sve normalno i pritisak i puls. Da li zna neko sta je ovo i da li je opasno?
miljan92
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 18, 2014 1:12 am

Re: Jako lupanje srca

Post od miljan92 »

To sto opisujes, mogu biti tzv. palpitacije. To sam imao I ja. Citao sam million razlin clanaka I foruma na internetu (uglavnom stranih) I saznao sam da su palpitacije potpuno normalne kod vecine ljudi. Palpitacije nastaju najcesce velikim unosom kofeina/taurina, prekomernom unosenju gaziranih pica, ili je to prirodno od imbalansa elektrolita. U 90% slucajeva je bezopasno, ali ne postoji lek niti terapija koja moze da ukloni palpitacije. E sad, ja nisam doktor, ovo je samo moja teorija...
Odgovori