za dr. Ivica molim Vas

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
bibica22
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Avg 10, 2007 4:13 pm

za dr. Ivica molim Vas

Post od bibica22 »

Citala sam dugo vreme ovaj forum i nekako stekla poverenje u Vama.Hocu ako ste u mogucnosti da izdvoite vreme i da saslusate mene, nadam se a cete mi dati odgovor za to sta cu dalje. . .
Imam 28 godina. Prije 10 god. kad mi je bilo 18 nisam se osecala dobro dugo vreme imala sam problem sa sinusima i prijatel doktor mog oca mi je dao upat za kliniku u kojoj su me primili pod dijagnozom MS in obs. Uradili su mi sve od punkciju - likvor u redu proteini 0,48, neuroloski pregled u redu, EEG OK, centar za ramnotezu u redu, SEP OK, BAEP OK, CT uredu i MR u redu. Trebalo mi je dugo dugo mesecima sam se oporavljala od soka kada sam se raspitala sta znaci MS. Ali s vremenom sam pobedila u ubedila sebe, zivela sam srecno, isla na 2 kontrolna snimanja na MR koji su bili super cisti, usla sam u brak rodila dete koje ce puniti 3 godine, i pocetak 2007 mi je bio strasan. Vrtoglavice,jake glavobolje,7 dana temperatura 37,5, cudan osecaj u nogama, podrhtavanje tela,povracanje svakodnevno sa neprijatnim osecajem u glavi, zamaten pogled i stalne tahikardije, i najstrasno od sve kada stoim imam osecaj da se nisam, nemam stabilnost ali do sada nisam pala i veliki zamor i umor nisam mogla da pazim svoje dete, pa hvatila me i deperesija
Radila sam sledece:
Krvna slika ok sedimentacija 11
urina - bakterii
pritisak varira stalno nizi ali i kada mi je normalan srce mi e kuca pod 100
EEG ok
Kolor dopler na glava OK
neuroloski pregled OK
CT na glava ok
MR na glava i vratni dio OK
kardioloska obrada- EEG 115 min/122/110/106 najmanje 105, eho so uredan nalaz, zadnji zid od perikarda zadebeljen, Test opterecenja prekinut radi nadmasanje na max od 165 ja stigla na 183. Doktor mi je rekao da se radi o sinus tahikardiji, da je na nervnoj bazi da vezbam i da se hranim pozdravo. Ja pesacim, vezbam fitnes ali nista bolje duri su pocla i prekakanja
Poznati doktor neuropsihijatar mi je preporucio da pregledam koksaki, ali kod nas ne se ispituva, a dao mi je sledecu dijagnozu
POvremeni repetitivni simptomi na vospalenie vo kicmeniot mozok-on zna moja istorija, bavi se i aternativnom medicinom , radi u germaniji, franciji, svajcarskoj
NEZNAM STA MI JE ALI SVAKI DAN SE NE OSECAM DOBRO-U NOGAMA STRUJI, U GLAVU MUTNO, SRCE SAMO LUPA
DAJTE MI SVOJE MISLENJE MOLIM VAS, OSECAM MOJE TELO A SA NJIM NESTO NIJE U REDU, HRABRIM SE, ALI TESKO
goki
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jul 05, 2007 4:43 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od goki »

Izvinjavam se sto odgovaram na pitanje koje je bilo poslato Dr. Ivici : :-?
Zbog najave vaseg prijatelja neuropsihijatra da se radi o vostaljenju kicmene mozdine javite se na pregled u infektivnu kliniku, gde ce vam ako je potrebno uraditi i punkciju.
Mozete se konsultirati i sa nekim drugim neurologom.
Smatram da se konacna dijagnoza uvek treba postaviti u ambulanti a ne na forumu.
Pozdrav :lol:
Odgovori