iverzni t talas u III odvodu

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
bozidarko
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 01, 2011 2:43 pm

iverzni t talas u III odvodu

Post od bozidarko »

Pokusao sam da nadjem odgovor na ovo pitanje da ga ne bih ponavljao. Izvinjavam se ako nisam dobro pogledao. Naime, bio sam pre neki dan do hitne jer sam osecao neke neprijatnosti u grudima (u predelu odmah ispod kljucne kosti i malo prema sredini). Te neprijatnosti bih opisao kao da me nesto iznutra tupo ogreba na trenutak. U hitnoj su mi dali 1/4 presolola i bensedin, naravno uradjen mi je i EKG. Dr mi je rekla da imam blok i da nije nista strasno. Ja sam kasnije na EKG traci video da imam i invertan T talas u III odvodu do 2mm. Malo sam listao literaturu i dosao do podatka da invertan T talas moze da znaci ishemiju. Ja sam 2005. godine radio test opterecenja gde je sve bilo u redu. Proverio sam i tada T talas u tom III odvodu nije bio negativan.
Zabrinut sam i zamolio bih nekoga ko zna o cemu se radi za komentar i sugestiju. Naravno znam da treba otici do lekara ali dok ne odem.
Unapred hvala.
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Re: iverzni t talas u III odvodu

Post od drbgd »

promena T talasa u samo jednom odvodu nije znacajna
Odgovori