Irbenida Plus za visok pritisak

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
srdjan777
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 25, 2010 4:15 pm

Irbenida Plus za visok pritisak

Post od srdjan777 »

Pozdrav svima,

Već neko vreme (2-3 godine) imao sam povišen krvni pritisak koji se kretao oko 140/100. Ovog leta sam nakon razgovora sa lekarom shvatio da to ustvari nisu dobre vrednosti i da treba nešto preduzeti. Prepisana mi je terapija Irbenida Plus 150mg jedna tableta dnevno (ujutro). Rezultati su vidljivi i trenutna situacija je 115/70 (vrlo malo odstupanje od ovog). U međuvremenu sam izbacio alkohol (pio sam 2-3 piva svakodnevno), kao i svinjetinu, i bilo šta prženo na ulju, a povećao unos vode u organizam. Osim što se pritisak vratio u normalu i ja se osećam znatno bolje.

Moje pitanje glasi: koliko je lek koji koristim štetan za organizam? Lekar koji je prepisao tvrdi da je potpuno bezopasan i da ga u ovoj količini mogu bez ikakvog rizika koristiti do kraja života.

Hvala vam unapred na mišljenju!
Srdačan pozdrav,
Srđan

PS. Zaboravih da napišem da sam star 42 godine.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: Irbenida Plus za visok pritisak

Post od aaaca »

Ма да, безопасно за њега док год га ти пијеш.

Ако се не открије прави узрок високог крвног притиска пре или касније ће се јавити неки други проблем, плус лоше дејство самог лека.
srdjan777
Novi član
Novi član

Post od srdjan777 »

Na žalost ne zna se uzrok. Urađene su analize: eho srca, dopler krvnih sudova, pregledana nadbubrežna žlezda. Jedino su jetra i pankreas blago zamašćeni i trigliceridi dosta povišeni. Doktor mi reče da u 90% slučajeva ne znaju uzrok za pojavu visokog krvnog pritiska.
Znači taj lek je ipak štetan za organizam na duže staze?
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Ма све је штетно али поставља се друго питање. Ако не пијеш лек и притисак ти остане висок онда опет можеш да имаш последице. Дакле ако хоћеш нешто сам да предузмеш онда предузми, а ако хоћеш да слушаш лекаре онда ти је то то. Нажалост неретко морамо да бирамо мање зло од два расположива зла, али често не желимо да преузмемо одговорност за свој живот.

Прочитај шта сам писао на мом сајту овде: http://*/index.html?stranica=s ... e/pritisak
Shomy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 27, 2008 4:59 am

Post od Shomy »

Lek je izuzetno bezbedan i ne samo da regulise pritisak, nego ima i niz drugih blagotvornih dejstava, npr cuva bubrege, smanjuje inflamaciju u krvnim sudovima sto usporava proces arteroskleroze itd.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Најбоље прочитај упутство па ће све бити јасно: http://www.alims.gov.rs/ciril/files/lek ... 10-001.pdf
са нагласком на бубреге и форсирано избацивање течности из организма.
srdjan777
Novi član
Novi član

Post od srdjan777 »

Hvala vam na javljanju i savetima!

Koliko sam ja razumeo, diuretici mogu biti vrlo korisni (a Irbenida jeste diuretik) upravo zbog izbacivanja vode iz organizma, jer se sa njom izbacuju i razni toksini. Naravno, zato treba unositi 2-3 litara vode dnevno, da organizam ne dehidrira.
Ispravite me ako grešim...
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Форсирано избацивање течности је корисно само ако долази до њене неправилне акумулације па тада бирате мање зло од два зла.

Са избацивањем течности одлази много минерала и веома је опасно. Због тога се диуретици и узимају највише неколико дана а никако цео живот.
Odgovori