težak infarkt miokarda,ugrađen stent-molim savjete iskusnih

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Gisele
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 26, 2008 10:36 am

težak infarkt miokarda,ugrađen stent-molim savjete iskusnih

Post od Gisele »

Moja mama je prije sedam mjeseci imala težak infarkt miokarda, sa začepljenom glavnom arterijom i ugrađen joj je stent. Pila je mnogo lijekova prvih par mjeseci, a danas pije lijek za smanjenje masnoće,lijek za smanjenje krvnog pritiska i aspirin prema uputama kardiologa. Počela je i raditi prije otprilike mjesec ipo i dobro se osjeća. Promijenila je način života i ishrane,ali bih ipak voljela znati po nečijem iskustvu koliko se u prosjeku dnevno treba šetati,koja hrana se preporučuje,koliko obroka dnevo.Smije li popiti čašicu crnog vina i imaju li neke posebne vježbe kojima bi možda mogla jačati tijelo.Molim vas da mi napišete bilo koji savjet jer će nam dobro doći.Nisam mnogo htjela detaljisati o bolesti jer je pod kontrolom koliko je to moguće,zanima me samo način života,ishrane i svega vezanog uz to. Unaprijed sam zahvalna svima koji se jave. Moja mama ima 55 godina,nije pretila,dapače. Nije pušač, ali imamo nasljedno povišene masnoće u krvi kao i visok tlak, a i imala je dosta težak život...hvala:)
Gisele
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 26, 2008 10:36 am

Post od Gisele »

Molim vas ljudi,aktivirajte se malo :D stvarno bi mi dobro došao savjet...
Instrumentar
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 08, 2008 9:35 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: težak infarkt miokarda,ugrađen stent-molim savjete iskus

Post od Instrumentar »

[posaljite mi u pp svoju mail adresu pa cu vam ja poslat nesto o stentovima sto imam na racunaru
Odgovori