Ijao
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Jun 12, 2007 8:37 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Ijao
Hteo bih da vas pitam za licno misljenje.Imam 24 godine,i negde krajem decembra 2006. sam otisao do lekara zato sto sam oko dve nedelje osecao neku vrstu probadanja u grudima,ali nije probadanje vec neki tup osecaj.I lekar me je pregledao,i totalno je ignorisao to moje probadanje,jer je video da imam povisen krvni pritisak-150/90,mozda malo jace,ali je tu imalo i straha jer sam poznat kao tremaros.I tu mi je dao tablete:xanax i jos jedne,ne mogu da se setim.Medjutim stanje je ostalo isto.To sam pio negde do februara/marta,i onda sam otisao kod drugog lekara:pritisak 140/100.onda su me redom slali na preglede,prvo laboratorija.Tu mi je bila povecana kiselina nadbubreznih zlezda(ACTH),a VMA,kalijum,jutarnji kortizol vrlo malo,ostalo normalno.Onda su me poslali na eho bubrega i nadbubreznih zlezda,sve je ok,Onda na ultrazvuk,i tu je sve ok,nikakvih anomalija na srcu.Onda smo kao utvrdili da imam naslednu hipertenziju,i tada mi je taj lekar ukinuo postojece lekove i dao nove.Ja sam to pio jedno mesec dana,i opet nista,cudni preseci ne prestaju.I onda mi je puko vise film i sve sam prestao da uzimam od lekova.Poboljsao sam ishranu,poceo zdravije da se hranim,voce,povrce,inace nikad nisam pio,cigaretu nikad probao,aktivan sportista sam bio do pre dve godine,kada sam izgleda naglo prestao da se bavim sportom,ali sam se sad ponovo aktivirao.Inace ne osecam nikakva preterana zamaranja,gubitak snage,nocno mokrenje,nista,nista...Merim s kuci pritisak s vremena na vreme-135/75,140/80,145/85 i tako u krug se vrte.Ali sam sklon tome da mi brzo skoci pritisak,i kad malo vise pojedem brze hrane,i malo teze hrane,i tada mi skoci.Sada u nedelju dana osetim par puta da me razlicito,tupo probode,ali vrlo blago je uvek bilo,tako i sad.Pa me interesuje sta mislite,da li da nastavim ovako ili da preduzmem nesto drugo.Inace pitam tako po nekog oko tog probadanja u grudima,i mnogi kazu da im se to desava.Hvala Vam unapred.