Imam 29 god, nosila sam holter i molila bih ako neko moze da mi protumaci... evo sta pise :
Holter EKG monitoringom u trajanju od 18h registruje se sinusni ritam prosecne frekvence 82/min, max 166/min, min 40/min. Nije bilo ventrikularnih poremecaja ritma. Regitrovano 176 SVES. Sinusna tahikardija u naporu. Bez pauza duzih od2.5 sec i bez signifikantne depresije
Dg Sinus tachycardia. Arrhythmia ES supraventricularis (manji broj).
I sta je to SVES i da li je u redu taj broj SVES-ova?
Hvala unapred.
Holter
Re: Holter
Uredan nalaz.
Sves su supraventrikularne ekstrasistole do kojih dolazi kada srčane komore umesto sinusnog čvora(što je normalno) indukuju srčani puls.To je relativno čest poremećaj i za uzrok može imati kako kardiološke probleme,tako i stres,neispavanost,preterivanje sa alkoholom,unos kofeina i sl.Toleriše se između 1000 i 1200 svesa za 24časa,dakle s te strane si mirna.
Samo jedno pitanje.Zbog čega si nosila holter?
Sves su supraventrikularne ekstrasistole do kojih dolazi kada srčane komore umesto sinusnog čvora(što je normalno) indukuju srčani puls.To je relativno čest poremećaj i za uzrok može imati kako kardiološke probleme,tako i stres,neispavanost,preterivanje sa alkoholom,unos kofeina i sl.Toleriše se između 1000 i 1200 svesa za 24časa,dakle s te strane si mirna.
Samo jedno pitanje.Zbog čega si nosila holter?
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Jan 20, 2012 12:53 am
Re: Holter
Ufff.duga prica.. krenulo mi je sa probadanjima sa leve strane u grudima, iznenadnim ili preskakanjem ili lupanjem srca i to u stanju mirovanja, pa neke vrtoglavice, one koje me zanose dok hodam....plus bolovi u levoj nozi , najcesce dok sedim..pocevsi od prepone pa sve do dole.. i tako sam krenula na analize: kardiolog- ekg, uz, holter, kazu ok, ali bez detaljnog objasnjenja, pa sam zato pitala ovde za rezultat.....pa onda kod neurologa : eeg, mr glave, sve ok...orl: centar za ravnotezu -sve ok... ......e onda su se vrtoglavice malo smirile i ta probadanja i pre nekih mesec dana pocele opet samo nesnosljive vrtoglavice, toliko da mi dizu tenziju, nisam mogla da funkcionisem kako treba a jos i imam dvoje male dece...(bol u nozi i dalje ne prestaje ).. opet kod neurologa : emng-dg radikulopatija korena L5 obostrano i trazila je mr kicme i vratnog dela kicme, to su mi danas zakazali tek za septembar...
a inace , posto sam i pod strsom vec dosta dugo, bez posla, pocela sam dosta da panicim kad ne znam sta mi je i nekad imam strah kad ostanem sama...i lepo mene neurolog posalje i kod psihijatra posto ne zna vise sta da radi da sazna razlog vrtoglavica..ispita on mene sve i dobijem rivotril i seroxat...pijem to vec nedelju dana i ja nemam vise vrtoglavice ?! i rekao mi je prihijatar da ti stresovi mogu itekako da budu uzrok vrtoglavicama..sto mi jos uvek nije jasno, al ajde... i eto, izgleda problem resen..samo jos da vidim to sa kicmom
a inace , posto sam i pod strsom vec dosta dugo, bez posla, pocela sam dosta da panicim kad ne znam sta mi je i nekad imam strah kad ostanem sama...i lepo mene neurolog posalje i kod psihijatra posto ne zna vise sta da radi da sazna razlog vrtoglavica..ispita on mene sve i dobijem rivotril i seroxat...pijem to vec nedelju dana i ja nemam vise vrtoglavice ?! i rekao mi je prihijatar da ti stresovi mogu itekako da budu uzrok vrtoglavicama..sto mi jos uvek nije jasno, al ajde... i eto, izgleda problem resen..samo jos da vidim to sa kicmom