Vec sest meseci me boli srce pogotovo kad pojedem nesto slatko, slano ili masno pa makar to bilo kao juce mala kutijica keksa i to posnih ( cvarke, slaninu, iznutrice i preradjevine ne jedem godinama kao ni sir, kajmak i sl. mlecne proizvode sa dosta masti ). Kao desetogodisnjak sam prvi put osetio jake bolove u predelu srca i specijalista mi je tada posle svih snimanja i analiza rekao da je sve u redu, isto mi se desilo u drugom razredu srednje skole kad mi je ustanovljena trivijalna trikuspidalna srcana insuficijencija koja nije bila nista strasno po recima tadasnjeg kardiologa, i evo novih muka ali sada svakodnevnih. Od oboljenja imam hipoglikemiju i manjak belih krvnih zrnaca ( 3.7 ) a kao dete sam pao sa velike visine ( 5m ) na beton zahvaljujuci nepaznji mog oca pa se pitam da i to mozda nije uzrok srcanih problema? Zadnjih nekoliko godina imam nevoljne pokrete nogu koji su narocito izrazeni prilikom trcanja ( na neuroloskom snimku glave MR mi je sve bilo u redu ). Takodje osecam slabost i malaksalost. Molim hitno objasnjenje i pomoc strucnog lica.
p.s.
Pritisak mi je godinama nizi 120/90.
Hitno!
Re: Hitno!
I kao da mi u nekim trenucima nedostaje vazduha.darkozr napisao:Vec sest meseci me boli srce pogotovo kad pojedem nesto slatko, slano ili masno pa makar to bilo kao juce mala kutijica keksa i to posnih ( cvarke, slaninu, iznutrice i preradjevine ne jedem godinama kao ni sir, kajmak i sl. mlecne proizvode sa dosta masti ). Kao desetogodisnjak sam prvi put osetio jake bolove u predelu srca i specijalista mi je tada posle svih snimanja i analiza rekao da je sve u redu, isto mi se desilo u drugom razredu srednje skole kad mi je ustanovljena trivijalna trikuspidalna srcana insuficijencija koja nije bila nista strasno po recima tadasnjeg kardiologa, i evo novih muka ali sada svakodnevnih. Od oboljenja imam hipoglikemiju i manjak belih krvnih zrnaca ( 3.7 ) a kao dete sam pao sa velike visine ( 5m ) na beton zahvaljujuci nepaznji mog oca pa se pitam da i to mozda nije uzrok srcanih problema? Zadnjih nekoliko godina imam nevoljne pokrete nogu koji su narocito izrazeni prilikom trcanja ( na neuroloskom snimku glave MR mi je sve bilo u redu ). Takodje osecam slabost i malaksalost. Molim hitno objasnjenje i pomoc strucnog lica.
p.s.
Pritisak mi je godinama nizi 120/90.
У твојој дуплираној теми (поновљеној деветнаест минута касније) нећу ништа да пишем, али пошто си овде већ додао коментар на свој пост, хоћу да те питам да ли стварно хоћеш одговор само стручних лица?
aa_aca napisao:У твојој дуплираној теми (поновљеној деветнаест минута касније) нећу ништа да пишем, али пошто си овде већ додао коментар на свој пост, хоћу да те питам да ли стварно хоћеш одговор само стручних лица?
Naravno mogu odgovori svih, i onih koji su imali slicna iskustva a i strucnih lica. Hitno mi je. Izvinjavam se za dupliranje ali onu recenicu koju sam dodao komp nije hteo da mi ubaci zajedno sa ostatkom teksta.
Прво бих те питао шта уопште једеш кад не једеш ништа? Није чудо што имаш проблема са крвним сликом и нервима када се неправилно храниш. Шта мислиш како би Ферари ишао на наше гориво?
Реци ми још да ли имаш проблема са кичмом?
Да ли си много љут на свога оца због тога што те је испустио? Озбиљно питам.
aa_aca napisao:Прво бих те питао шта уопште једеш кад не једеш ништа? Није чудо што имаш проблема са крвним сликом и нервима када се неправилно храниш. Шта мислиш како би Ферари ишао на наше гориво?
Jedem sve osim preslanog, premasnog i preslatkog. U poslednje vreme kad se savijem osecam mali bol u zadnjem delu kicme. Sad vec nisam ljut jer od toga nema koristi. Molim pravi odgovor sto pre.
Добро је што више ниси љут. Унутрашња вишегодишња љутња може да остави веома незгодне последице, не само на психу него и тело. Ту не могу да ти дам неки паметан савет осим да тај проблем до краја расчистиш.
По мени, нема никакве логике да те боли срце после јела. Можда се ради о још неком везаном узроку који ти промиче.
Оно што је сигурно то је да мораш да своју кичму доведеш у ред. Она може да буде узрок многох проблема нарочито са срцем и мислим да је то код тебе случај.
По мени, нема никакве логике да те боли срце после јела. Можда се ради о још неком везаном узроку који ти промиче.
Оно што је сигурно то је да мораш да своју кичму доведеш у ред. Она може да буде узрок многох проблема нарочито са срцем и мислим да је то код тебе случај.