HITNO POTREBAN SAVJET :(

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
nedimciric
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Dec 07, 2012 3:52 pm

HITNO POTREBAN SAVJET :(

Post od nedimciric »

Može li mi neko protumačiti nalaze, koliko je opasna dijagnoza i šta predstavlja....

Radi se o ženskoj osobi starosti 55 godina, ranije nije imala tegobe ove vrste,
nazad zadnjih 15 dana imala bol na lijevoj strani grudnog koša koji je znao trajati i po 2 do 3 sata ponekad i uz pratnju gušenja odnosno otežanog disanja..
Vđeni nalazi su pokazali povišen holesterol za 1 više od normale, a nakon drugih nalaza uspostavljena dijagnoza je....

Angina pect. Hypertensio art., Arrhythmia extrasistolica trans, Dyslipidaemia

zanima me koliko je opasna ova dijanoza i šta predstavlja?

Terapija:
hig.dijetet, režim.
IRUMED tbl. 10 mg 1/4 tabl. svako jutro
Metocor tabl. 50 mg 1/2 tabl svako jutro
Cardiopirin tbi. 1*1 svaki dan
Atorvox tbl. 1/20 mg svako veče
NTG ling. po potrebi

Upučena na dodatne nalaze ERGOMETRIJE (nemam pojma šta je to) i CDECHO + kontrola

Hvala na odgovoru unaprijed
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Re: HITNO POTREBAN SAVJET :(

Post od drbgd »

upucena je na test opterecenja (trcace na traci, i za to vreme ce da se vid da li ima promene na ekg zapisu) i ultrazvucni pregled srca (dimenzije i pokretljivost).
vise ce moci da se kaze tek nakon ovih pregleda
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

Sumnjam da će joj naći nešto ozbiljno. Meni to liči na predinfarktno stanje. Bilo bi poželjno da uz sebe ima nitroglicerin sprej ili tablete. Nitroglicerin ima funkciju da kratkoročno opusti i proširi krvne sudove i tako spreči infarkt. Neka obavezno PROVERI kako se tačno koriste ovi preparati.

Visok pritisak, nepravilne masnoće u krvi, nervoza, stres...... Idealno za srčane probleme..... Ništa dodatno nije potrebno.

Preporuka: magnezijum, jabukovo sirće, kefir, potrebna količina vode (uz veoma postepeno povećavanje dnevnog unosa), masaža ramenih i leđnih mišića, lagana šetnja po vazduhu. Kod šetnje treba voditi računa o temperaturi. NISKA temperatura vazduha može da izazove skupljanje mišića i krvnih sudova i eto problema. Zato se mora dobro utopliti i koristiti šal preko usta.

Ove mere pomažu uvek osim u slučaju kada čovek mnogo zabrazdi i više nema vremena za postepenu regeneraciju organizma. Nadam se da to ovde nije slučaj.
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

@aa_aca,
ne znam sta vas inspirise da odgovarate ljudima na ovom forumu - pogotovo ako vidite da je to uradio lekar cija je najuza specijalnost oblast o kojoj se govori...
stvari koje ste napisali najkrace receno ne treba tu da budu
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

drbgd napisao:@aa_aca,
ne znam sta vas inspirise da odgovarate ljudima na ovom forumu - pogotovo ako vidite da je to uradio lekar cija je najuza specijalnost oblast o kojoj se govori...
stvari koje ste napisali najkrace receno ne treba tu da budu
Odgovor na vaše pitanje je sledeći: Inspiriše me želja da pomognem ljudima, naročito onima koji traže pomoć. Zbog toga sam i napravio svoj sajt koji je posvećen raznim savetima i preporukama koje se najviše zasnivaju na ličnim iskustvima. Nikakvog prihoda od svoga sajta nemam niti imam nameru da se time bavim, pa vi sami zaključite.

Žao mi je što se ranije nisam priključio ovom forumu, a još mi je žalije što nemam vremena da se još više posvetim ljudima.
Odgovori