Hitno! EKG nalaz u tudnoci

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Maja 3
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 21, 2006 8:18 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Hitno! EKG nalaz u tudnoci

Post od Maja 3 »

Trudna sam 15+6 nedelja i moj ginekolog praktikuje da salje trudnice na EKG. Jutros sam bila na EKG-u dali su mi rezultat i nista nisu prokomentarisali. Kad sam pogledala videla sam da nesto nije u redu. Ja ne znam sta i zato vas molim da mi protumacite. Pise ovako:
Frequenza 91bmp
Intervallo PR 134 ms
Durata QRS 76 ms
QT/QTc 328/416 ms
Assi P-R-T 75 86 29
RITMO SINUSALE
ANORMALITA DI ST,
ECG ANORMALE
Nisam rekla da imam 24 godine, teska sam 45 kg i visoka oko 168 cm. Ovde su mi trazili te podatke. Hvala vam unapred.
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Postovana,

Ovo Vam niko nece tumaciti, jer je ovo softverska interpretacija talasa na EKG zapisu, koja se ne uzima kao relevantna, obzirom da softveri cesto grese. Kompjuterska "analiza" EKG-a je neprihvacena, pa ako zaista zelite da Vam se "procita' EKG, najbolje je da ga posaljete odskeniranog. Sa druge strane, siguran sam da bi Vam kolege rekle da nesto nije u redu.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Maja 3
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 21, 2006 8:18 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Maja 3 »

Hvala na odgovoru!Iskeniracu EKG i poslati da biste mogli da ga "procitate".
Odgovori