HITNA POMOC

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Seldin
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 28, 2015 10:35 pm

HITNA POMOC

Post od Seldin »

Prije svega da se zahvalim.
Danas sam radio EKG i ultrazvuk srca. Idem u teretanu nekih 5 mjeseci i bavim se sportom.Imam 16 godina i htio sam provjeriti srce.
Doktor mi je rekao da imam inkompletni blok desne strane pa sam postao paranoican i pitam se dal da idem u teretanu,dal smijem se nastaviti baviti igranjem fudbala ili sta da radim.Ako moze pomoc.HVALA :o :o

Tu su slike EKG radjenog danas

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/ ... 1035590bf2

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/ ... 8fce9e7715
Korisnikov avatar
tanja68
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 18, 2008 5:05 pm

Re: HITNA POMOC

Post od tanja68 »

Prvo, nemoj da se plasis :)
Ako je jedini problem koji je pronadjen inkompletni blok desne grane, to se ne tretira kao neka mana ili bolest, vise je nesto kao stanje koje je u sustini bezopasno.
Mozes da zivis sa tim 100 godina ;)
Sto se treninga tice, tu su misljenja razlicita u zavisnosti na kog dr naletis.
U svakom slucaju tvoj dr je najvise upoznat sa celim tvojim stanjem jer je radio i UZ srca,pa bi bilo najbolje da njega pitas. Mislim da ti neki lagani treninzi sigurno nece smetati, znaci samo bez preterivanja, narocito u teretani ;)
Seldin
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 28, 2015 10:35 pm

Post od Seldin »

JOOJ samo me strah da me ne opali sta u teretani a rado mi se ide.. ma ne pretjerujem ja lagano povecavam tezine .. jel uredu ekg ??
Korisnikov avatar
tanja68
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 18, 2008 5:05 pm

Post od tanja68 »

Ne mogu da otvorim ali veruj malo svom dr i ne brigaj :)
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Post od aaaca »

Слободно иди у теретану али води рачуна о правилном вежбању. Купи литературу да се образујеш. Препоручујем ти књиге Петра Челика.

Нарочито води рачуна о правилном дисању и проветрености теретане. Наравно да не треба да се форсираш, али то и сам знаш.
Odgovori