Hietalna Hernija i Srce

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
VladimirBG
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Okt 20, 2012 1:09 pm

Hietalna Hernija i Srce

Post od VladimirBG »

Imam 36god, bavio sam se sportiom citav zivot jos uvek sam aktivan, primetio sam da mi po nekada ne tako cesto smeta gimnastika i nagle promene polozaja tela.
nekad podriugujem a nekada tacno osetim kako mi zeludac pritiska unutrsnjost grdunog kosa i srce krene ubrzano da radi i imam utisak da cu pasti u nesvset, verovatno sam i blizu padanja u nesvest kada se to desi. to traje oko min
U tom momentu nist ne bioli samo osecaj odvratan
Ovo se npr desilo za tih 5-6god 4 puta ukupno. Poslednji put pre ned dana, posto sam bio u blizini urgentnog svratim kod kardiologa da u tom momentu uhvatim rad srca.
Medjutim nista kao i uvek kada mi rade ekg ili u miru ili pod naporom nista se ne registruje, jedino mi je puls bio ubrzan oko 100. Mislim u tom momentu je dosta veci kada se desi ali dok mene priokace na EKG smiri se i ekg ne registruje nista. Sinuusni ritam i dijagnoza sve ok. Napad panike kao.
To je dijagnoza.
dva puta sam radio rendgen zelusa i jednjaka sa barijumom ali nista samo hipersekreciju nadju i to je to, imao sma problema sa kiselnom jedno vreme sad retko.
Svi moji simtpomi sui bez bolova, ova pojava me porpilicno ogranicava u sportu.
Mislikm kardio snage imam nikada nisam imao problem da mi se prilikom trcanja i na duze 10-15km desi ovako nesto samo nakon recimo premeta savijanja u struku naglih i sl.
nekad iuma probleme nekada ne, sondu nisam gutao ali sam 99% siguran da je hernija li nesto slicno sto moze dati ovaj problem, ima li nacina da se trajno resi ovakav problem t da sam miran sa ovim i ja bih vrlo rado to operisao.

Inace nakon sporta i aktivnosti kada sam u miru puls je oko 54-63 u orutusak je u proseku 110/65
uliks1978
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Feb 21, 2012 9:39 am

Re: Hietalna Hernija i Srce

Post od uliks1978 »

Ukoliko postoji,hernija bi trebalo da se vidi na rendgenu.Inače,opšte preporuke su:izbegavati obilne obroke,kao i ležanje odmah nakon obeda,redukcija telesne mase,prestanak pušenja.U izuzetnim slučajevima se rešava operativno,ali samo onda kada direktno ugrožava pacijenta.
VladimirBG
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Okt 20, 2012 1:09 pm

Re: Hietalna Hernija i Srce

Post od VladimirBG »

uliks1978 napisao:Ukoliko postoji,hernija bi trebalo da se vidi na rendgenu.Inače,opšte preporuke su:izbegavati obilne obroke,kao i ležanje odmah nakon obeda,redukcija telesne mase,prestanak pušenja.U izuzetnim slučajevima se rešava operativno,ali samo onda kada direktno ugrožava pacijenta.
Pa ne vidi se, u retkim sliucahjevima se ona vidi na rendgenu. gastroskopija je je tu najsigurnija koliko sam ja obavesten. Da li ima nesto slicno sto daje takve simptome a da nije hernija nisam informisan.
Ne pusim ne jedem pouno i nemam visak kilograma. Retkomima te probleme kako sma opisao ali desava sse ta nelagodnost u zelucu po nekada, iritantno je...
Odgovori