farin i ishrana
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Jan 10, 2012 12:12 am
farin i ishrana
Da li mi mozete reci kakva ishrana treba da bude, jer je jako tesko uskladiti farin i ishranu, vrednost INR-a, tacnije, varira? Znam za izbegavanje namirnica sa vitaminom K, ali koja kolicina, koliko obroka, kakva jela? Hvala unapred!
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Mar 08, 2007 2:55 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: farin i ishrana
Poz ! Ono sto ti mogu reci je iz iskustva koje sam imao sa bakom , ona je na terapiji farinom , i jela je zelenis koji je bogat vitaminom K. INR je trebalo da bude od 2-3 , a bio joj je 1.1. Cim smo izbacil ibilo sta zeleno , za 5 dana je skocio na 1.9. Moj savet je sto amnje zelenog, ali nemoj potpuno d aizbacis iz ishrane , ovde ima lekara pa ce ti dati konkretniji odgovor!
-
- Novi član
Hvala! Da li Vasoj baki varira INR ili se vrednost INR-a ustalila nakon izbacivanja ,(ne potpunog), zelenisa? Koliko dnevno pije Farin vasa baka? Hvala! Pozdrav!
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Mar 08, 2007 2:55 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Ja se izvinjavam , nsiam uopste bio aktivan ovde na forumu pa tek sada odgovaram 
Farin je malo zeznut lek jer i kada radite sve kako treba - zna vrednost INR-a da varira. Njoj se ustalilo solidno , ali cim krene sa zelenim , odma ode ispod ciljanih vrednosti. Evo , pre mesec dana je bio opet malo nizi , sad cemo da proverimo kako stoji sa time , ugl , zeleno treba izbegavati maximalno , znam da kod nekih pacijaneta , gde vrednosti previse variraju - kardiolozi prepisuju lek sinkum. Sorry jos jednom na odgovoru koji kasni god dana.

Farin je malo zeznut lek jer i kada radite sve kako treba - zna vrednost INR-a da varira. Njoj se ustalilo solidno , ali cim krene sa zelenim , odma ode ispod ciljanih vrednosti. Evo , pre mesec dana je bio opet malo nizi , sad cemo da proverimo kako stoji sa time , ugl , zeleno treba izbegavati maximalno , znam da kod nekih pacijaneta , gde vrednosti previse variraju - kardiolozi prepisuju lek sinkum. Sorry jos jednom na odgovoru koji kasni god dana.
-
- Novi član
Hvala! Dobrodosao je odgovor, za dobre namere nikada nije kasno.
Zeleno i farin i u tom slucaju grese i nutricioniste, jer je farin zaista specifican lek. Da li bi ishrana mogla da se koriguje u tolikoj meri, a da se lek izbaci? Pitam previse, ali me zaista jako zanima sve u vezi farina i ishrane.
Zeleno i farin i u tom slucaju grese i nutricioniste, jer je farin zaista specifican lek. Da li bi ishrana mogla da se koriguje u tolikoj meri, a da se lek izbaci? Pitam previse, ali me zaista jako zanima sve u vezi farina i ishrane.
-
- Novi član
Hvala! Dobrodosao je odgovor, za dobre namere nikada nije kasno.
farin apsolutno ne sme da se izbaci iz terapije, jer ni jedna druga namirnica koju koristimo u ishrani nema zastitno dejstvo koje on pruza...
resenje je da pratite odgovor organizma na kombinaciju farina i zelenisa koji je neophodan u ishrani, i da u sezoni zelene hrane ako je potrebno malo povecate doze farina.
resenje je da pratite odgovor organizma na kombinaciju farina i zelenisa koji je neophodan u ishrani, i da u sezoni zelene hrane ako je potrebno malo povecate doze farina.
Moj YouTube kanal, na kome cu odgovarati na Vasa pitanja:
https://www.youtube.com/channel/UCofiOK ... Yrbtw/feed
Facebook: https://www.facebook.com/Internet-dokto ... 066561672/
https://www.youtube.com/channel/UCofiOK ... Yrbtw/feed
Facebook: https://www.facebook.com/Internet-dokto ... 066561672/
moja ćerka pije farin otprilike 5 god.vrednost IR joj je uvek između 2-3,izbegava kiseli kupus,đigericu,banane,paradajz.sve ona to jede ali pazi koliko.