farin i ishrana

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
marijamladen
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 10, 2012 12:12 am

farin i ishrana

Post od marijamladen »

Da li mi mozete reci kakva ishrana treba da bude, jer je jako tesko uskladiti farin i ishranu, vrednost INR-a, tacnije, varira? Znam za izbegavanje namirnica sa vitaminom K, ali koja kolicina, koliko obroka, kakva jela? Hvala unapred!
Predrag78
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 08, 2007 2:55 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: farin i ishrana

Post od Predrag78 »

Poz ! Ono sto ti mogu reci je iz iskustva koje sam imao sa bakom , ona je na terapiji farinom , i jela je zelenis koji je bogat vitaminom K. INR je trebalo da bude od 2-3 , a bio joj je 1.1. Cim smo izbacil ibilo sta zeleno , za 5 dana je skocio na 1.9. Moj savet je sto amnje zelenog, ali nemoj potpuno d aizbacis iz ishrane , ovde ima lekara pa ce ti dati konkretniji odgovor!
marijamladen
Novi član
Novi član

Post od marijamladen »

Hvala! Da li Vasoj baki varira INR ili se vrednost INR-a ustalila nakon izbacivanja ,(ne potpunog), zelenisa? Koliko dnevno pije Farin vasa baka? Hvala! Pozdrav!
Predrag78
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 08, 2007 2:55 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Predrag78 »

Ja se izvinjavam , nsiam uopste bio aktivan ovde na forumu pa tek sada odgovaram :(

Farin je malo zeznut lek jer i kada radite sve kako treba - zna vrednost INR-a da varira. Njoj se ustalilo solidno , ali cim krene sa zelenim , odma ode ispod ciljanih vrednosti. Evo , pre mesec dana je bio opet malo nizi , sad cemo da proverimo kako stoji sa time , ugl , zeleno treba izbegavati maximalno , znam da kod nekih pacijaneta , gde vrednosti previse variraju - kardiolozi prepisuju lek sinkum. Sorry jos jednom na odgovoru koji kasni god dana.
marijamladen
Novi član
Novi član

Post od marijamladen »

Hvala! Dobrodosao je odgovor, za dobre namere nikada nije kasno.
Zeleno i farin i u tom slucaju grese i nutricioniste, jer je farin zaista specifican lek. Da li bi ishrana mogla da se koriguje u tolikoj meri, a da se lek izbaci? Pitam previse, ali me zaista jako zanima sve u vezi farina i ishrane.
marijamladen
Novi član
Novi član

Post od marijamladen »

Hvala! Dobrodosao je odgovor, za dobre namere nikada nije kasno.
Zeleno i farin i u tom slucaju grese i nutricioniste, jer je farin zaista specifican lek. Da li bi ishrana mogla da se koriguje u tolikoj meri, a da se lek izbaci? Pitam previse, ali me zaista jako zanima sve u vezi farina i ishrane.
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

farin apsolutno ne sme da se izbaci iz terapije, jer ni jedna druga namirnica koju koristimo u ishrani nema zastitno dejstvo koje on pruza...
resenje je da pratite odgovor organizma na kombinaciju farina i zelenisa koji je neophodan u ishrani, i da u sezoni zelene hrane ako je potrebno malo povecate doze farina.
renka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 29, 2013 7:19 pm

Post od renka »

moja ćerka pije farin otprilike 5 god.vrednost IR joj je uvek između 2-3,izbegava kiseli kupus,đigericu,banane,paradajz.sve ona to jede ali pazi koliko.
Odgovori