pečenje u grudima

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Lia
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 28, 2008 10:22 pm

pečenje u grudima

Post od Lia »

Već nekoliko puta mi se dešava da osetim pečenje u grudima. U nekim trenutcima je samo neki tup bol ispod leve dojke kod rebra, neki put u međugruđe, ali uglavnom osecam to pečenje. Pre dve godine zbog istih simptoma radila sam EKG i nosila holter i rezultati su bili u redu. Svremena na vreme osetim neko peckanje ( kao da me struja pecnula) sa leve strane t.j. unutar dojke koje traje nekoliko sekundi i nakon toga prođe. Ali ovo pečenje u grudima traje već nekoliko dana i već postajem očajna. Rekli su mi da je moguće da budu i kiseline u pitanju, pokušala sam da popijem ranisan ali ne pomaže. Neznam kom lekaru da se obratim i šta bi bilo dobro da proverim. Inače da naglasim da imam i astmu ali ne uzimam nikakvu terapiju trenutno jer nemam problema. Imam 29 godina i jedno dete, radim poprilično i posao možda nije toliko stresan koliko zahtevan. Molim Vas za neki savet, Hvala.
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

veoma je malo verovatno da je uzrok tegobama srce....
uradite rutinsku laboratoriju i sa rezultatom idite kod gastroenterologa i pulmologa
alix
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 07, 2007 11:31 am

Post od alix »

lia, i ja imam identican problem i isto se razmisljam kod kog dr-a da idem. skoro sam snimala pluca posto sam imala jesenas upalu al sve mi je cisto. krvna slika mi je isto u redu. meni se taj bol prvi put pojavio pre vise od godinu dana i s vremena na vreme me tako zaboli, pa me onda ne zaboli po mesec dana pa ga onda tako opet osetim. to i nije bas ni bol nego bas kao sto kazes neka struja izmedju grudi, ili pnekad samo neka tenzija koja traje par sekundi. meni je pulmolog rekla da nema ideju sta bi to moglo da bude al da kao probam kod kardiologa. ne verujem s druge strane da je zeludac jer je mnogo visoko. nikakve druge tegobe nemam, al isto me ovih dana nesto cesto zaboli, pa me malo brine. mada me je i pre godinu dana tako isto danima bolelo pa prestalo. ajde molim te javi ako saznas nesto o tome, kome se treba obratiti.... pozdrav
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član

Post od drbgd »

Alix, ne mozete na osnovu procitanog tudjeg posta i odgovora na njega da prosudite o svom problemu! u prethodnom slucaju je uradjena kompletna kardioloska dijagnostika + radi se o starosnoj dobi za koju je nekarakteristicna koronarna bolest (osim u slucaju antifosfolipidnog sindroma, koji je redak i dokazuje se laboratorijski) a vi niste naveli svoje godine!

ukoliko se nakon kompletne kardioloske i gastroenteroloske dijagnostike kod nekoga utvrdi da etiologija tegoba nije porekla srca i(li) zeluca u najvecem broju slucajeva se radi o neurozi,a kod zanemarljivog broja o nekim veoma retkim stanjima (npr. reumatizam zglobova sa rebara, itd-necu da dajem ideje :) )
alix
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 07, 2007 11:31 am

Post od alix »

ja se izvinjavam apsolutno ste u pravu, jednostavno sam odreagovala po prvoj inerciji jer nigde drugde nisam uspela da nadjem odgovor na moje simptome, niti znam nekog ko ih ima, pa otud takva reakcija. inace imam 30 godina. ne znam da li treba da ovaj problem shvatim ozbiljno i potrazim pomoc lekara, u kom slucaju bi mi znacilo da znam kom lekaru treba da se obratim :-) hvala vam na odgovoru, iz Vaseg posta mi najvise ima smisla da je to mozda posledica neuroze, jer sam prolazila kroz dosta stresova u poslednjih par godina. juce sam pocela da uzimam ranitidin (na svoju ruku) i nisam vise imala te tegobe, mada ne znam da li je konkretno to pomoglo. prosto mi se ne cini da to ima veze sa zeludcem jer je ta senzacija prilicno visoko, u predelu izmedju grudi. hvala jos jednom, pozdrav!
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član

Post od drbgd »

preglede zapocnite od opste prakse - izaberite dobrog lekara. uradite osnovnu laboratoriju + hormone stitaste zlezde, ekg. na osnovu ovih pocetnih pregleda bice odluceno da li treba da vas pregleda i internista.
Odgovori