Pozdrav,
Ako je neko iskusan i razume se u ovu obalast da li bi bio ljubazan da mi desifruje i kaze da li je nesto opasno upitanju ili....
Aorta u korenu 30 mm, separacija aortnih kuspisa 21mm. Leva pretkomora 28 mm De otklon prednjeg mitralnog kuspisa 27 mm.Desna komora 24mm. Leva komora u dijastoli 45mm a u sistoli 27 mm.EDV 94ml,ESV27 ml,EF 71%. Dijastolnadebljina interventrikualrog septuma 9,5 mm, debljina zadnjeg zida 8,5mm. Pulmonalni protok Vmax 0.93 m7sec, MaxPg, 5mmHG. Pulmonalna regurgitacija 1+.Aortni protok Vmax 1,17 m/sec,MaxPg 5,5 mmHG. Aortna regurgitacija0. AVA cm2. Transmitralni protok E 0.95m/sec,A 0,76 m/sec Mitralna reguragitacija 0. Transmitralni gradijent mmHg MVA cm2. Trikuspidna regurgitacija 0. Sistolni pritisak u desnoj komori mmHg
Uredna globalna i regionalna kontraktilnost miokarda leve komore. U interventrikularnom septumu se uocava nekoliko sitni-zrnastih granulacija. Perikard je hiperehogen iza zadnje-donjeg zida,bez prisustva slobodne tecnosti u perikardnoj supljini
Bio bih vam puno zahvala kad bi mi ste rekli kakav je ovaj nalaz moje supruge .
Ehokardiografski nalaz( treba mi vase misljenje)
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Dec 31, 2013 6:47 pm