EHO srca-tumacenje
EHO srca-tumacenje
Kod lekara sam se javila zbog pojacanog zamaranja i lupanja srca.Imam 40 godina i povisen pritisak.Uradjen je EHO srca.U izvestaju pise sledece\.
LP d1 urednih dimenzija,hiperehogenih zidova,bez vidljivih stranih masa.MV uredne pozicije i koaptacije,doplerom se ne registruje patoloski protok.LK urednih endokavitarnih dimenzija,uredne debljine zidova sa mestimicnom tackastom fibrozom koja se zapaza i na pripadajucim hordama,ocuvane globalne sistolne funkcije,bez segmentnih ispada kinetike u trenutku pregleda,dijastolna funkcija E 1 A 0,7 EF 65%.
aORTA HIPEREHOGENA,TROVELARNA,OCUVANE SEPARACIJE,DOPLEROM SE NE REGISTRUJE PATOLOSKI PROTOK.DK granicna,doplerom se ne registruje patoloski protok.Perikard znacajno hiperehogen posteroinferiorno,bez efuzije,adhezija apikolateralno.Sta Vi mislite o ovome?
Uradila sam analize na koksaki i rezultati su CB1- 1 : 16, CB2- 1 : 16, CB3- 1 : 64, CB4- 1 : 64, CB5- 1 : 64.Tesko da je koksaki sa ovako niskim titrima ovo napravio.
Ima li neko ko moze detaljnije da mi protumaci ovaj EHO.Moj dr je skrt na recima a ja bih volela da imam uvid u svoje zdravstveno stanje kako treba.Ne znam da li je i koliko stanje ozbiljno.Inace ja se strasno puno zamaram i dalje.Hvala unapreed
LP d1 urednih dimenzija,hiperehogenih zidova,bez vidljivih stranih masa.MV uredne pozicije i koaptacije,doplerom se ne registruje patoloski protok.LK urednih endokavitarnih dimenzija,uredne debljine zidova sa mestimicnom tackastom fibrozom koja se zapaza i na pripadajucim hordama,ocuvane globalne sistolne funkcije,bez segmentnih ispada kinetike u trenutku pregleda,dijastolna funkcija E 1 A 0,7 EF 65%.
aORTA HIPEREHOGENA,TROVELARNA,OCUVANE SEPARACIJE,DOPLEROM SE NE REGISTRUJE PATOLOSKI PROTOK.DK granicna,doplerom se ne registruje patoloski protok.Perikard znacajno hiperehogen posteroinferiorno,bez efuzije,adhezija apikolateralno.Sta Vi mislite o ovome?
Uradila sam analize na koksaki i rezultati su CB1- 1 : 16, CB2- 1 : 16, CB3- 1 : 64, CB4- 1 : 64, CB5- 1 : 64.Tesko da je koksaki sa ovako niskim titrima ovo napravio.
Ima li neko ko moze detaljnije da mi protumaci ovaj EHO.Moj dr je skrt na recima a ja bih volela da imam uvid u svoje zdravstveno stanje kako treba.Ne znam da li je i koliko stanje ozbiljno.Inace ja se strasno puno zamaram i dalje.Hvala unapreed
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Re: EHO srca-tumacenje
Налаз делује у реду.
Какво ти је гвожђе, хемоглобин и еритроцити?
Какво ти је гвожђе, хемоглобин и еритроцити?
Ja sam se malo uplasila zbog zadebljanja,priraslica i hiperehogenosti.Gvozdje,hemoglobin i eritrocite nisam proveravala od prosle godine ali znam da nikad nisam imala problema sa krvnom slikom.
Hvala na odgovoru
Hvala na odgovoru
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Да ли има смисла да ти кажем да их ипак провериш?
Naravno da ima
.Trazicu uput od doktora kad idem na kontrolu.Cudi me kako to niko nije trazio a vec skoro dva meseca me setaju i analiziraju 

- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
И још када би прочитала шта сам у текстовима о срцу, леђима итд. писао на мом сајту www. aca. rs у Савети, Здравље под одговарајућим насловима.
Замарање може да буде због мањка гвожђа или вируса, али и због мањка витамина Б1, магнезијума, калијума, мањка воде у организму. Висок притисак може да буде од укоченог раменог појаса, проблема са кичмом...
Замарање може да буде због мањка гвожђа или вируса, али и због мањка витамина Б1, магнезијума, калијума, мањка воде у организму. Висок притисак може да буде од укоченог раменог појаса, проблема са кичмом...
Uradjena kompletna krvna slika i rezultati su u savrsenom redu.Nijedan parametar nije poremecen 

- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Па то није добро јер тек сада не знаш шта може да буде узрок проблема.
Kako nije dobro kad su rezultati dobri?Doktor kaze da je neki drugi virus uzrok ali da vise nije aktivan.Isto tako kao moguci uzrok tegobama koje imam navodi i pojacan stres.Nosicu holter pa ce situacija biti valjda jasnija 

- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Ако вирус више није активан онда се последице елиминишу за две седмице а не могу да трају месецима.
Знам особе које су пуно под стресом али немају последице јер се држе антистрес програма.
Није стрес сам по себи проблем него реакција организма. Некоме се грче мишићи стомака, некоме леђа, некоме црева итд. Због тога не може дијагноза да буде СТРЕС. Мора да се установи шта изазива твој толики замор.
Или ћеш чекати лекара да избајају свој закључак или ћеш преузети ствар у своје руке.
Када на крају закључе да ти није ништа, бар пробај да пијеш магнезијум. То је први корак против стреса.

Знам особе које су пуно под стресом али немају последице јер се држе антистрес програма.
Није стрес сам по себи проблем него реакција организма. Некоме се грче мишићи стомака, некоме леђа, некоме црева итд. Због тога не може дијагноза да буде СТРЕС. Мора да се установи шта изазива твој толики замор.
Или ћеш чекати лекара да избајају свој закључак или ћеш преузети ствар у своје руке.
Када на крају закључе да ти није ништа, бар пробај да пијеш магнезијум. То је први корак против стреса.

Magnezijum vec pijem,hvala na savetu.Uz to pijem omegu3 i protektin.Od lekova dilatrend,lercanil i monopril + od 20mg(imam i povisen pritisak).Uradila sam holter i sad cekam rezultate mada verujem da ce biti dobri jer tih 24 sata nisam imala lupanje srca.Sad mi se to javi npr. svaki treci dan i traje po par sati.Videcu sta ce dr da kaze ali mi se ne svidja ako ne saznam uzrok ovim tegobama.
Da li ima smisla ponoviti analizu na koksaki obzirom da su titri bili 1: 64?
Da li ima smisla ponoviti analizu na koksaki obzirom da su titri bili 1: 64?
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Мислим да испод 64 и не може да сиђе код оних особа које су икада имале коксаки.
Који магнезијум пијеш и колико?
Који магнезијум пијеш и колико?
Pijem ovaj http://www.multivita.co.rs/sum_magnezijum.asp,dve dnevno.
Znaci ovi rezultati ukazuju da sam nekad imala koksaki kao sto mi je doktor i rekao a ne da ga mozda i sad imam i moram da ponovim analize kao sto mi je rekao drugi dr?
Znaci ovi rezultati ukazuju da sam nekad imala koksaki kao sto mi je doktor i rekao a ne da ga mozda i sad imam i moram da ponovim analize kao sto mi je rekao drugi dr?
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Имала си га. Консултуј се са неким инфектологом па провери, мада и њих има разних.
Тај магнезијум не ваља. Шумећи препарати у старту нису здрави због вештачких боја, укуса, заслађивача итд. Узми онај који сам ти горе поставио. Једни капсулу дневно али обавезно уз јело.
Тај магнезијум не ваља. Шумећи препарати у старту нису здрави због вештачких боја, укуса, заслађивача итд. Узми онај који сам ти горе поставио. Једни капсулу дневно али обавезно уз јело.
Kod lekara sam se javila zbog blago povisene temperature (37,2-3 skoro mesec dana) tada me je poslala da vadim krv i uradim elisu. Krv mi je bila u redu a imala sam povisene IgM Coxackie B, Adeno i Epstein-Barr. To je sve bilo na kraju 2012. Nakon tih nalaza me je poslala kod kardiologa. Pred kraj 2013 sam radila EHO i zakljucan na nalazu pise Baloniranje PMK . Na pocetku 2014 sam nosila i holter, zakljucak je sledeci: Tokom 24h monitorisanja sve vreme registrovan sinusni ritam minimalna fr 66/min, prosecna fr 97/min, max fr 178/min, registrovano 1866 SVES. Dijagnoza mi je bila: Arrhythmia extrasystolica supraventricularis, Sy mononucleosum in sanationem, Sy Gillbert. To je sve bilo kod decijea kardiologa.
Od pre mesec dana sam presla kod kardiologa za odrasle ( '94. sam godiste) i danas sam ponovo radila EHO i nalazi su saledeci: Leva komora je normalne velicine, normalne debljine zidova.Ocuvana je segmentna i sistolna funkcija leve komore.EF: 69%
IAS i IVS intaktni.
Leva pretkomora je normalne velicine.
Aorta je normalne velicine, trivelarna, kuspisi normalne debljine, dobro pokretni. Bez regurgitacije.
Mitralna valvula: kuspisi su pokretni ,regurgitacije 1+
Supljine desnog srca su u granicama normale.
Trikuspidna valvua:regurgitacije 1+. RVSP: 30mmHG.
Arterija pulmonalis je normalnih dimenzija, bez regurgitacije.
Perikard bez patoloskih promena.
Zakljucak: Laka mitralna i trikuspidna regurgitacija 1+.
Treba sledeceg meseca da radim jos test opterecenja.
Sto se tegoba tice obicno se lako zamaram, ponekad osetim malo jace lupanje srca. Poslednji rezultati krvi pokazuju da kokskija vise nemam, adeno igg je i dalje povisen, igm je negativan a Epstein-Barr je povisen i igg i igm. Radila sam i analizu za srcane markere CK-MB i Troponin i sve je uredu.
Zanima me koliko je moja situacija ozbiljna, jer mi do sada niko nista nije objasnio.
Hvala unapred.
Od pre mesec dana sam presla kod kardiologa za odrasle ( '94. sam godiste) i danas sam ponovo radila EHO i nalazi su saledeci: Leva komora je normalne velicine, normalne debljine zidova.Ocuvana je segmentna i sistolna funkcija leve komore.EF: 69%
IAS i IVS intaktni.
Leva pretkomora je normalne velicine.
Aorta je normalne velicine, trivelarna, kuspisi normalne debljine, dobro pokretni. Bez regurgitacije.
Mitralna valvula: kuspisi su pokretni ,regurgitacije 1+
Supljine desnog srca su u granicama normale.
Trikuspidna valvua:regurgitacije 1+. RVSP: 30mmHG.
Arterija pulmonalis je normalnih dimenzija, bez regurgitacije.
Perikard bez patoloskih promena.
Zakljucak: Laka mitralna i trikuspidna regurgitacija 1+.
Treba sledeceg meseca da radim jos test opterecenja.
Sto se tegoba tice obicno se lako zamaram, ponekad osetim malo jace lupanje srca. Poslednji rezultati krvi pokazuju da kokskija vise nemam, adeno igg je i dalje povisen, igm je negativan a Epstein-Barr je povisen i igg i igm. Radila sam i analizu za srcane markere CK-MB i Troponin i sve je uredu.
Zanima me koliko je moja situacija ozbiljna, jer mi do sada niko nista nije objasnio.
Hvala unapred.