EFLV 65%

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
ckove26
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 20, 2013 12:02 am

EFLV 65%

Post od ckove26 »

Radio sam neke nalaze, EKG, ultrazvuk srca i pokazalo je da mi je ocuvana sinusna funkcija, oko 65 %. Bilo je i nesto visa frekvenca ali nista zabrinjavajuce. Takodjer imam i nepotpunu blokadu desne grane ali znam sta je to. Mene zanima da li je u redu ovaj procenat (65%), koliko se ti procenti krecu kod zdravih osoba i da li se mogu baviti sportom iako imam nepotpunu blokadu i relativno snizen procenat funkcije lijevog ventrikula (ne znam ni da li ima neko sa 100 posto ocuvanosti). Puno hvala.
uliks1978
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Feb 21, 2012 9:39 am

Re: EFLV 65%

Post od uliks1978 »

Nemate "sniženi procenat funkcije levog ventrikula",već sasvim normalan.Zdravi ste i nesmetano možete da se bavite sportom(pretpostavljam amaterski,za profesionalne sportiste postoje i neki dodatni pregledi).Kod zdrave osobe LVEF nikada ne može biti 100%,pošto nešto krvi valjda treba da ostane i u samom srcu :P.Normalne vrednosti se kreću od 50% do 75%.
ckove26
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 20, 2013 12:02 am

Re: EFLV 65%

Post od ckove26 »

Hvala na odgovoru. Pretpostavio sam da ne moze biti 100 %. Zato sam i napisao ''relativno'', da se ne provalim potpuno :). Lijep pozdrav ;)
Odgovori