Pitanje je u vezi moje babe koja ima 84 godine. Kod lekara jednom prilikom joj bili rekli da ima slabo srce. Ali ono sto nju najvise muci je da je nesto davi u grlu kada lezi, ne bas uvek ali vrlo cesto. Pa onda mora da ustane iz kreveta da sedne ili tako da se uspravi na vislji jastuk da je ne bi to davilo. Takodje kaze da kada pije vodu tesko joj prolazi, oseca kao neki slajm u grlu da joj otezava gutanje. Dok sa hranom kaze da nema problema.
Ima isto problem sa levom stranom glave, na levo oko jako slabo vidi i desava joj se na toj strani kod uveta da oseti da joj kao nesto mili sve do vrata, uglavnom sve se to desava na levoj strani glave. Ako neko zna sta sve to moze da bude u pitanju neka napise. Hvala
Davljenje tokom lezanja
- draganstojicevic
- Novi član
- Pridružio se: Sre Okt 26, 2011 3:40 pm
- Kontakt:
Re: Davljenje tokom lezanja
Najverovatnije je u pitanju kongestivno popustanje srca, a osecaj otezanog disanja cete najbolje da predupredite ukoliko podignet uzglavlje, ili jastuk.
Trebalo bi da odete do lekara sa njom koji ce joj prepisati adekvatnu terapiju nakon pregleda. Isti je savet i za gutanje, kao i za vid. Krenite od pregleda.
Srdacan pozdrav
Dr med. Dragan Stojicevic
Trebalo bi da odete do lekara sa njom koji ce joj prepisati adekvatnu terapiju nakon pregleda. Isti je savet i za gutanje, kao i za vid. Krenite od pregleda.
Srdacan pozdrav
Dr med. Dragan Stojicevic
I ja se slazem, vasa baka bi stalno trebala da spava na dva jastuka, ali ukocen jezik moze da bude predznak mozdanog sloga, jer on ponekad "udara" i u jezik, sto dovodi do otezanog gutanja, zaplitanjem pri govoru, pogotovo sto ste rekli da ima problema sa jednom stranom tela, pregled srca nije dovoljan, trebala bi da poseti neurologa.
Problem je sto danasnji lekari se ne trude mnogo oko starijih osoba. Mojoj babi rekli da je stara oslabelo srce blab bla nesto izlupali, za bolnicu joj rekli da tamo je galama samo bi je to dotuklo. A od lekova joj samo rekli da pije bensandin i presolol. Ne znam zbog cega presolol ona nikad nema poviseni pritisak, pritisak joj bio 120 sa 80