Cudan rad pri aktivnosti

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
dex111
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jul 02, 2016 10:52 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Cudan rad pri aktivnosti

Post od dex111 »

Pozdrav,novi sam i molim za odgovor nekog strucnog.
Dakle zdrav sam momak skroz 19 godina imam visok 187 77kg tezak,bavim se kosarkom i u poslednje vrene mi se na utakmici desi pri naglom pokretu da se javi jedan vid aritmije...
Pre toga bude sve ok,radjen je Ekg i on je u redu,redovni treniram 4x nedeljno ne zna niko o cemu se radi...
Znaci samo pri naglom pokretu ruku se to desi i pocne i srce lupa dosta jako i cudno se osecam.
Hvala vam unaored!
cinkler
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 26, 2012 8:11 am

Re: Cudan rad pri aktivnosti

Post od cinkler »

Mladicu, pogledaj sta je napisano po forumima koji se ticu srcanih aritmija (palpitacije, tahikardije, leprsanje pretkomora, fibrilacija pretkomora, SCA). Sve vise mladih, sa prividno zdravim srcem, ima problema sa aritmijama. To sto ih ima moja generacija, sa preko 60 godina, nije neko cudo, ali kod mladih se to javlja kao relativno nova pojava, nekada i kod starosti od samo 16 godina. Vecinom su svi nalazi uredni, aritmije se ne javljaju cesto, ali se povremeno jave i znaju da stvore velike probleme, posebno zbog dodatne pojave anksioznosti, napada panike i sl. Savetujem ti da privremeno prekines sa igranjem kosarke jer spada u sportove koji, kod ljudi sklonih aritmijama, izaziva pojavu aritmija. Isto vazi i za veslanje, trcanje, fudbal, planinarenje i sl. Uostalom, videces po forumima... Pozdrav!
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: Cudan rad pri aktivnosti

Post od aaaca »

То је све од кичме. Они који се баве спортом заборављају на класичне вежбе разгибавања, а остали по цео дан седе за рачунарима, телефонима и осталом скаламеријом и такође не раде вежбе разгибавања.
Odgovori