Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: cudan osecaj u grudima i napetost
PostPoslato: Sub Okt 03, 2015 11:16 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Okt 03, 2015 11:05 am
postovanje,zeleo bih da mi pomogne neko oko moje nedoumice,imao sam pre 3,4 meseca jedan skok pritiska do 190 sa 110 na digitalnom aparatu izmeren,pre toga sam osetio cudan osecaj u desnoj ruci mnogo uplasio i to izmerio,od tada je sve pocelo,radio sam posle toga ekg,bio mi je u redu,jos 2 puta sam radio isti,zatim sam odradio ultrazvuk srca i on mi je bio u redu,a pre jedno mesec ipo sam odradio test opterecenja posto se bavim fudbalom i on mi je bio u redu,ovako problem je u tome sto me nista to nije opustilo,i i dalje sam imao neke skokove,do 150 sto su mi doktori okarakterisali kao napadi panike,radio sam testove krvi dva puta,jednom mokrace,isao sam kod neurologa,stitnu zlezdu sam radio,ultrazvuk nadbubreznih,isao kod doktora sportske medicine,sve je bilo ok,uglavnom mi je pritisak okej,merenje mi je da kazem postalo opsesija,od 1000 merenja u ovih 3 4 meseca meni je sigurno 950 pritisak bio u normali,i dalje nmg da se opustim maximalno,dodje period kad mi je dosta lakse ne razmisljam o tome a dodje nekad dan,dva tri kad sam skroz napet,osecam pritisak i cudan osecaj u grudi,osluskujem svoje telo non stop nmg da se smirim,otkucaje mogu da merim ovako bez ikakvog stavljanja dva prsta na vrat ili slicno,non stop se plasim od infarkta ili mozdanog udara,zelim da mi neko kaze da li postoji neki preduslov kod mene za to s obzirom da imam cudan osecaj u grudima,kao da me nekad zaboli malo ali ni u to nisam siguran,posto cim dodje neka malo napetija situacija meni se odmah znoje dlanovi i brze mi kuca srce,inace otkucaji su mi ovako oko 60,posto treninram fudbal,pritisak u granici od 110 do 130 a donji od 65 do 85..retko kad su mi bili visi sem kad sam imao te napade..a ja i dalje nisam siguran da su to napadi bili nego se plasim gore navedenog,molim za pomoc ako je neko imao strpljenja da procita,VELIKO HVALA

Vrh

Tema posta: Re: cudan osecaj u grudima i napetost
PostPoslato: Sub Okt 03, 2015 2:09 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Шта је претходило том првом великом скоку притиска? Да ли се нешто десило, да ли си узимао неки препарат?

Имајте на уму да све савете користите на сопствену одговорност.
>
aa_aca, aa aca, aaaca

Vrh

PostPoslato: Sub Okt 03, 2015 4:01 pm 
nisam nista,isao sam u teretanu,tu sam koristio suplementaciju,sve je normalno bilo,gledao sam tv i odjednom neki osecaj u ruci kao da mi propada ruka,ali imao sam snagu sve,i mnogo sam se uplasio,odmah sam na infarkt pomislio,skocio sam iz kreveta,poceo kao da gubim vazduh,tako nesto slicno,majku sam zvao,dala mi je secer i vodu i uzeo sam da izmerim i bio mi je toliki pritisak i popio cetvrtinu nifelata i otisao u hitnu odmah..od tad non stop se plasim neceg slicnog..proveravam cesto pritisak,dodje mi opustim se ali uvek mi je to u podsvesti,dali su mi dijagnozu panicnih napada,ali se plasim da ne dozivim infarkt ili mozdani udar,i taj strah me ne pusta..posle su mi rekli da je taj osecaj mozda zbog polozaja ruke na kompu..ali sve mozda..

Vrh

PostPoslato: Sub Okt 03, 2015 6:16 pm 
zaboravio sam da napomenem da sam imao 2 3 stresne situacije prethodnih godinu dana koje sam lako prebrodio ali mozda me tek sad stizu

Vrh

PostPoslato: Ned Okt 04, 2015 8:05 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Ти си баш реаговао на "смртоносан" начин. Да си стварно имао инфаркт одмах би умро због таквог скакања и панике. Дакле, убудуће немој да паничиш јер ако ти се деси нешто стварно лоше, нећеш преживети. Само опуштено.

Могуће да као многе особе имаш проблема са раменим појасом и укљештењима између плећки. Погледај на мом сајту http://www.aca.rs шта сам писао у Савети, Здравље па под Рамена-рачунари, Леђа итд.

Имајте на уму да све савете користите на сопствену одговорност.
>
aa_aca, aa aca, aaaca

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata