Citanje rezultata-vezanih za srce

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Jelena1983
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jul 16, 2016 11:33 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Citanje rezultata-vezanih za srce

Post od Jelena1983 »

Postovani, imam problema sa visokim pritiskom i sa aritmijom. Imam 69 godina.
Od terapije koristim Indapres 1dnevno,Tensec pola ujutru i Prexanor uvece jedna i pradaksa 150mg 2 puta dnevno. Posto su mi izlazile modrice, vadila sam protrombinsko vreme i rezultat je bio 1.4 INR, lekar opste prakse mi je rekao da smanjim pradasku na 1 tabletu uvece. Modrice su prestale i izadila sam protrombinsko vreme opet nakon nedelju dana i rezultat je bio 1.11 INR da bi mi doktor opste prakse rekao da je nisko i da se savetujem sa kardiologom. Da li mogu da dobijem informaciju sta Vi mislite o tome? I da li sam stvarno trebala da pijem pradaksu 2x dnevno kao sto mi je kardiolog rekao? Aritmija mi se pojavila u zadnjih mesed dana zato mi je u poslednjim meed dana uvedena pradaksa.

Molim Vas ako mogu da dobijem odgovor, jer sam juce dobila rezultate a vikend je pa ne znam koliko je hitna situacija.
Odgovori