cardiomyopathia dilatativa sec ischaeamica? molim za pomoc

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
severijan
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 12, 2005 6:42 pm

cardiomyopathia dilatativa sec ischaeamica? molim za pomoc

Post od severijan »

Moze li neko strucan da mi ovo prevede na srpski posto sam jako zabrinut za oca. Naime dobio je dijagnozu:
cardiomyopathia dilatativa sec ischaemica. occlusio AFSdex.
EHO srca: dilatacija LK sa segmentim ispadima u kineitici
Nalaz vaskularnog hirurga / okludirana desna superficijalna femoralna arterija.
Otac mi je 1945. godiste ima dijabetes koji regulise lekovima povisen krvni pritisak i zali se na povremeni bol u grudima. takodje se zali i na zatezanje u listu desne noge koji ga sprecava da normalno hoda i pritom ga boli.
nalaz doktora nista nisam razumeo sto mi dodatno stvara nervozu i zabrinutost tako da vas najlepse molim da mi ovo objasnite i napisete da li je sve tako opasno kao sto zvuci.
Unapred hvala
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Re: cardiomyopathia dilatativa sec ischaeamica? molim za pomoc

Post od drbgd »

srce vaseg oca je osteceno! srce je jedini misic gde uvecanje mase-sto se kod njega dogodilo-ne znaci bolji i efikasniji rad, nego upravo suprotno.
potrebno je da se odmah javi kardiologu, i zapocne terapiju (koju ce bespogovorno redovno uzimati), pa da se vidi kako ce izgledati sledeci eho-nalaz, da li ce se popraviti.
Odgovori