Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.
Imao sam problem sa pritiskom 140/100 i aritmiom,ja sam 86.god.doktorica mi je dala da popijem 1/4 atenolola ili presolola,medjutim to mi je skinulo pritisak nesto malo.Sta da radim i kako to da rešim ako se javi ponovo?
uzroci hipertenzije mogu biti razni.od trenutne napetosti pa do raznih patoloških stanja u organizmu.a u 90 posto slucajeva se ne otkrije uzrok.Bitno je da navedes sta si radio kada ti se javila aritmija i visok pritisak.koje si simptome imao.da li neko boluje od povišenog pritiska u porodici,da li imas povisene masti u krvi,koliko si fizicki aktivan,koliko imas kilograma?vel pozdrav
Svakako, sa pomenutom dozom antiaritmika, bez ostale antihipertenz. Th necete vratiti pritisak na normalu. Javite se lekaru da se utvrdi uzrok hipertenzije, nivo lipidemije i sve ostalo sto je potrebno.
Поред тога, написао сам и surviv io дисертације. Ово није лака тема. Завршио сам га за око месец дана. Хвала вам што сте објавили овај користан чланак.