Cao

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
marko_86
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Dec 18, 2007 9:18 am

Cao

Post od marko_86 »

Imao sam problem sa pritiskom 140/100 i aritmiom,ja sam 86.god.doktorica mi je dala da popijem 1/4 atenolola ili presolola,medjutim to mi je skinulo pritisak nesto malo.Sta da radim i kako to da rešim ako se javi ponovo? :( :cry:
Korisnikov avatar
vlmedico
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 2:11 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od vlmedico »

uzroci hipertenzije mogu biti razni.od trenutne napetosti pa do raznih patoloških stanja u organizmu.a u 90 posto slucajeva se ne otkrije uzrok.Bitno je da navedes sta si radio kada ti se javila aritmija i visok pritisak.koje si simptome imao.da li neko boluje od povišenog pritiska u porodici,da li imas povisene masti u krvi,koliko si fizicki aktivan,koliko imas kilograma?vel pozdrav
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 8:07 pm

Post od draganvma »

Svakako, sa pomenutom dozom antiaritmika, bez ostale antihipertenz. Th necete vratiti pritisak na normalu. Javite se lekaru da se utvrdi uzrok hipertenzije, nivo lipidemije i sve ostalo sto je potrebno.
oralietr
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 28, 2022 9:21 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Re: Cao

Post od oralietr »

Поред тога, написао сам и surviv io дисертације. Ово није лака тема. Завршио сам га за око месец дана. Хвала вам што сте објавили овај користан чланак.
Odgovori