Bolovi u predelu srca i tahikardija

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Lampador
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 16, 2013 2:00 am

Bolovi u predelu srca i tahikardija

Post od Lampador »

Pozdrav,ako vec ima tema,premestite.
Ako moze savet,jer necu biti u mogucnosti dok ne izvadim zdravstvenu da odem na ultra zvuk u narednih dve nedelje,da mi neko pomogne u resavanju mog simptoma. Imam 26 godina,pusac,sedelacki zivot,neredovna ishrana, mrsavica,non stop na kompu vec par godina,povremeno prosetam,izadjem. Prvi problem sa napadom panike i lupanjem srca je bilo mesec dana nakon dozivljenog stresa i svadjama u porodici. Trajalo je messecima, krvna slika, i nalazi stitne zlezde su u redu,zatim sam bila sam samo na obican kardioloski pregled, nalaz je ovaj:

OBJ:Svesna,euphonicna,pothranjena
PULMO:normalni disajni sum,bez propratnih susnjeva;bez zastoja na plucima
COR:radnja ritmicna,tonovi jasni,kratak telesistolni sum na vrhu, TA: 94/65 mmHg
EKG:s.r.,fr. 60/min, bez promena na ST i T talasu
EXTR.bez otoka i varikoziteta
Hormoni stitne zlezde,KKS i biogemija u referentnim vrednostima

Onda sledi njen odg na papir: Dg Tachycardia per anamnesis
Astenio corporis

rekla mi je samo pre par meseci na tom pregledu da uradim ultrazvuk,cisto da vidi da li imam taj sum,jer ni sama nije bila sigurna,ali jos necu moci.
Znaci meni se tahikardija desava u miru,ili kada se krecem itd. pre nego stu su pocele,na levoj strani ispod grudi kao da mi neko iglom cacka zivac na srcu,ti bolovi su bili par sekundi, i obavezno me obuzme osecaj topline kada naidje ta vrsta boli,nisam tad mogla spavati jer je bol jaca i pulsirajuca... nedugo par dana ili nedelja, na tom mestu bi me zabolelo,osetila bih ostar kratkotrajni bol i ona bi se desilo lupanje srca,malaksalost,itd. Problem sa disanjem nisam imala, mozda kratak dah par puta i to je to.Vise se uspanicim od te boli i lupanja.

to je trajalo par meseci, par meseci nisam imala,i sada iz cista mira opet dok sam jela sendvic, nije vise uopste ni bio taj ostar bol nego tup pulsirajuci bol kao da mi neko dira zivac na tom predelu srca,zatim iznenadno lupanje srca, i osecaj topline i malaksalosti u telu.Inace trnci u rukama su takodje bili prisutni,tj,levoj ruci,ali je brzo proslo.
Nekad me steze i u predelu srca na sredini,i golica me u sredini grudi po nekad,hocu da se pocesem unutra u predelu srca,neki tup bol,a ne mogu,uhvati me vrucina,jos nisam cula da neko to ima.
Dragana.t91
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 14, 2013 12:20 pm

Re: Bolovi u predelu srca i tahikardija

Post od Dragana.t91 »

I ti bolovi su na nervnoj bazi,cist napad panike.Srce ne moze da boli :wink: mozda neki misic.Mada ti si zdrava to je sve stres.I ja imam ubrzan rad srca svi rezultati ok,kod kardiologa ok,sve na nervnoj bazi.Psiha je cudo.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

Lampador napisao:....... Imam 26 godina,pusac,sedelacki zivot,neredovna ishrana, mrsavica,non stop na kompu vec par godina,povremeno prosetam,izadjem. .....
Сама себи си поставила решење проблема.

За почетак прекини да пушиш, почни мало да се крећеш, редовније једи и узми неке квалитетне витамине. На мом сајту сам описао препарате које користим: Ацин сајт
MaraM
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 02, 2013 5:08 pm

Post od MaraM »

Potpuno isti slucaj, s tim sto je ne pusim i ne pijem (ranije jesam, od skoro uopste). Obavila sam hiljadu pregleda i uvek se svodilo na to da je na nervnoj bazi. Osim sto sam anemicna pa me sad salju na jos hiljadu pregleda. I tako, tome nikad kraja. Smirim se nekih mesec dana, pa kad mi se nesto desi (obicna glavobolja) ja pomislim na najgore i onda tahikardija i bolovi u misicima...
Macoreta
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 12, 2014 8:56 pm

Post od Macoreta »

Draga Lampadora :),sve sto si opisala sam prosla,takodje 26 godina,sve moguce lekare i nadrilekare obisla :),jedina dijagnoza-panicni poremecaj!Pijem Ksalol i ok je.
Odgovori