bolovi u grudima i zamor

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
jeca85
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 28, 2009 2:38 pm

bolovi u grudima i zamor

Post od jeca85 »

Imam 24 god.i u poslednjih godinu dana osecam bolove u sredini grudnog kosa,a ponekad u vratu i rukama,i osecaj stezanja u grudima..radila sam ekg(vise puta,svaki put je normalan nalaz),ultrazvuk srca i holter ekg..nalazi su bili uredni.pritom pri najmanjoj fizickoj aktivnosti,zadisem se i srce mi jako lupa.inace sam fizicki neaktivna,al bilo sta da sam pokusala da vezbam,bilo je jako tesko..da li bih eventualno trebala da uradim jos neke analize,jer ovakvo stanje zaista nervira :oops: ps.radjena je takodje analiza na stitnu zlezdu,i nalaz je uredan..
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

razgovor sa psihijatrom koji se bavi neurozama
zabrinuta_mala
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 18, 2008 8:04 pm

Post od zabrinuta_mala »

Zeljela bi se nadovezati i postaviti pitanje ...
Vec nekoliko dana s lijeve srane iznad grudi osjecam nekakavpritisak ,kao da me nesto pritisće i teše udahnem ,te kao neko pulsiranje koje traje par sekundi, i buem umorna od toga, čim se probudim tegobe počinju i dan mi bude katastrofalan. :(
Točno na tom dijelu gdje su te senzacije imam fibroademom koji sam kontrolirala prije mjesec dana i malo se povečao i dat prijedlog daljnjeg praćenja...
Prije godinu dana prošla sam cijeli kardiološki pregled iz razloga što imam prolaps ...
Imam krivo drzanje i problema sa vranom kraljesnicom...

Hvala na odgovoru drbgd:)
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

tegobe nisu porekla srca nego sa jedne strane vratne kicme, a sa druge strane mitralni prolaps prate ti, neodredjeni simptomi koje opisujete, a za koje je utvrdjeno da su porekla anksioznosti, koja je cest pratilac prolapsa (ne zna se zasto). obicno pomaze propranolol (inderal) u sasvim malim dozama
jeca85
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 28, 2009 2:38 pm

Post od jeca85 »

zabrinuta_mala napisao:Zeljela bi se nadovezati i postaviti pitanje ...
Vec nekoliko dana s lijeve srane iznad grudi osjecam nekakavpritisak ,kao da me nesto pritisće i teše udahnem ,te kao neko pulsiranje koje traje par sekundi, i buem umorna od toga, čim se probudim tegobe počinju i dan mi bude katastrofalan. :(
Točno na tom dijelu gdje su te senzacije imam fibroademom koji sam kontrolirala prije mjesec dana i malo se povečao i dat prijedlog daljnjeg praćenja...
Prije godinu dana prošla sam cijeli kardiološki pregled iz razloga što imam prolaps ...
Imam krivo drzanje i problema sa vranom kraljesnicom...

Hv
ala na odgovoru drbgd:)
pa mi smo jako slicne,prosto neverovatno..i ja imam sa leve srane fibroadenom i bolove u vratnom delu kicme..al su ovi glupi bolovi u grudima postali tako dosadni,da ti remete normalan zivot..ja sam zaista slusala da ovaj problem sa vratnim delom izaziva refleksiju u grudima,al koliko je to tacno,ko zna..na kraju mi samo postajemo anksiozni..
ja verujem da ce biti bolje.. :D
zabrinuta_mala
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 18, 2008 8:04 pm

Post od zabrinuta_mala »

nevjerovatno...ali bar mi je malo lakse kada vidim da ima netko sa istim problemima.. :)
prosla sam sve moguće ljecnike jer sam uzasna panicarka i jednostavno nemogu ako ne odem na pretragu ,ali vec me i sram postalo da stalno dolazim sa novim simptomima..a taj fibroadenom me isto izludjuje..
ah valjda nam bude bolje..
lijep pozdrav
:)
Odgovori