Bol u obe podlaktice nakon infarkta

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
jovpek
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Jul 06, 2008 1:10 pm

Bol u obe podlaktice nakon infarkta

Post od jovpek »

Pozdrav. Imam pitanje vezano za moju majku. Naime, ona je imala infarkt 11. decembra 2007. Hvala bogu, zatekla se u Dragise Misovica kada je infarkt poceo, tako da su sjajni lekari te ustanove na vreme reagovali. Nakon izlaska iz bolnice, (otprilike mesec i po dana nakon infarkta), pojavio joj se bol u obe nadlaktice, koji jo i do dan danas trajem takodje i manju pokretljivost ruku (npr ne moze da dodirne svoje plecke, boli je kada podgine ruke gore...). Isla je kod kardiologa, i on joj je rekao da problem nije kardioloske prirode. Problem je sto mi moja majka isla kod reumatologa, ali joj doktorka iz doma zdravlja ne da uput (kaze da sigurno nije problem reumatoloske prirode). Ja se brinem da nije neki problem sa krvotokom tj problem vaskularne prirode. Inace ima secer vec oko 15 god, koji sada drzi pod kontrolom. Molim nekoga da nam da savet, zaista bi nam znacio.
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

iako je dijabetes pod kontrolom, "ostavio je traga" da se tako izrazim.
potrazite uput za neurologa koji ce odrediti da li je potrebna terapija alfa-lipoicnom kiselinom.

druga mogucnost je da se kod vase majke postinfarktna angina manifestuje trnjenjem ruku, a ne kao kod vecine pacijenata bolom ("zamena za bol"), s obzirom na to da se vasa majka redovno kardioloski kontrolise, i da je terapijski pokrivena verovatnije je da je u pitanju komplikacija secerne bolesti.
Odgovori