Blok lijeve grane

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
elin
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 11, 2007 9:38 pm

Blok lijeve grane

Post od elin »

Imam blok lijeve grane i pvisen krvni pritisak (150/90),svaki dan pijem
prilazid 2.5mg i aspirin 100.Ponekad se desi da mi puls ode preko
100 otkucaja u min.

Molim doktore za savjet :Dali postoji u Beogradu ili mozda u nekom drugom mjestu klinika koja moze rijesiti blok lijeve grane (operacija,
kateterizacija ili neki drugi naziv).

Hvala !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Koliko ja znam - jednom blok leve grane, zauvek blok leve grane. Pritom, to i nije "bolest", vise je stanje, koje ne mora da daje simptome i da bude od znacaja po vitalne funkcije.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
elin
Novi član
Novi član

Post od elin »

Hvala dr.Ivica !

I jos samo jedno pitanje:Kako se dobije blok lijeve grane(od visokog pritiska ili . . .)
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Bilo koji mehanizam koji dovodi do opterecenja, prosirenja ili ostecenja srcanog misica - odnosno onog dela kroz koji se probijaju sprovodne celijeleve grane Hissovog snopa. Hipertenzija, miokarditis (virusni, prelezan na nogama), hipertireoza, arterioskleroza, itd...
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
misakg
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Okt 23, 2007 10:17 pm

Post od misakg »

Evo da probam ovde da postavim pitanje,valjda ce mi neko odgovoriti!
Koliko je blok leve grane opasan po zivot? Ako bolujes od ove bolesti, da li je moguce da imas nizak pritisak?
Kako se treba ponasati(hrana,pice,fizicka aktivnost)kako bi doprineli da se sto manje osecaju posledice?
elin
Novi član
Novi član

Post od elin »

misakg napisao:Evo da probam ovde da postavim pitanje,valjda ce mi neko odgovoriti!
Koliko je blok leve grane opasan po zivot? Ako bolujes od ove bolesti, da li je moguce da imas nizak pritisak?
Kako se treba ponasati(hrana,pice,fizicka aktivnost)kako bi doprineli da se sto manje osecaju posledice?

Postovanje,

Ja imam blok lijeve grane vec 7god. i normalno zivim stim,jednostavno svatis da je to tvoje stanje i nema problema.
Moras malo vise posvetiti sebi paznje(fizicke poslove izbaci iz svog zivota)
dosta setnje, druziti se sa ljudima koji te nece zamarati nego veseliti.
Izbjegavaj peceno meso (salame, slanina, dzigerica,zovance od jaja...) i druga masna hrana,sto vise kuhano.
Svaki dan popi 2dec crnog kvalitetnog vina.

http://www.pregled.com/zdravlje.php
Na ovom sajtu ima dobrih stvari vezano za ishranu.

Pozdrav Novak.
Odgovori