Bajpas i putovanje avionom

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
mejvis
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Dec 13, 2008 11:30 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Bajpas i putovanje avionom

Post od mejvis »

Moja mama ima trostruki bajpas srca uradjen pre 3 godine i sada je relativno dobro. Planiramo u septembru avionom u Tursku pa me zanima da li je putovanje avionom za nju rizično?

Od tada je putovala ali samo kolima ili busem. Vrlo sam zabrinuta da joj se nešto ne desi.
Hvala svima na odgovorima.
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Re: Bajpas i putovanje avionom

Post od dr ivica »

Ako je na poslednjem kardioloskom pregledu ili na poslednjem pregledu kod svog lekara imala dobar EKG, nema aritmije, ne zamara se previse, nema bolove u grudima svakodnevno i nisu jaki kad se jave... - nea putuje slobodno. Let do Istanbula je jako kratak, kraci od cekanja na jedan jedini pregled u ordinacijama u Domovima zdravlja :)

Sve najbolje.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
mejvis
Aktivan član
Aktivan član

Post od mejvis »

Hvala puno! :D
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm

Post od majja »

mejvis napisao:Moja mama ima trostruki bajpas srca uradjen pre 3 godine i sada je relativno dobro. Planiramo u septembru avionom u Tursku pa me zanima da li je putovanje avionom za nju rizično?

Od tada je putovala ali samo kolima ili busem. Vrlo sam zabrinuta da joj se nešto ne desi.
Hvala svima na odgovorima.
Moja mama je pre 20 i kusur godina letela avionom iz Amerike nakon operacije dvostrukog bajpasa koju su joj tamo uradili, a isti taj put u pravcu Amerike je prošla isto tako bez tegoba, nakon godinu dana od loše uradjene iste te operacije ovde i sve je bilo ok, a taj let je neuporedivo duži od ovog vašeg.

Ako je na kontrolama sve ok i sve ovo što je pobrojao dr Ivica, trebalo bi da bude sve u redu. :wink:
mejvis
Aktivan član
Aktivan član

Post od mejvis »

U medjuvremenu je zvala svog lekara, koji ju je operisao i on je isto rekao da može! :D
Samo još da je nateram da ode na kontrolu pre mora! :)
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

lekara, koji ju je operisao
savet: kada se zavrsi postoperativni tretman, sve dalje kontrole, pitanja, savete itd.. treba da da kardiolog, a ne hirurg!
hirurzi ne prate novine u lecenju, preporuke i ostalo.

u ovom slucaju, kao sto je dr ivica rekao moze da putuje
Odgovori