Artemisinin kontraindikacije

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
tobi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Apr 16, 2015 7:41 am

Artemisinin kontraindikacije

Post od tobi »

Otac mi boluje od kancera na plucima. Nazalost zbog osetljivosti na paklitaksel I karboplatinu doziveo je srcani udar posle cega ne prima vise hemoterapiju. Poslao
sam mu tablete Artemisinina kompanije Doctors Best od 100mg. Interesuje me da li
moze doci do nekih kontraindikacija sa lekovima koje trenutno uzima.
1. Duo Plavin75+100mg(klopitogrel/acetilsalicilna kiselina)
2. Ramipril (ampril,ramitens,tritace) 2.5mg
3. Bisoprolol(Concor COR,biprez)
4.Atorvastanin(atoris,sortis)20mg
5. Pantoprazol(nolpaza,controloc)20mg
tatastrofa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 01, 2015 9:32 pm

Re: Artemisinin kontraindikacije

Post od tatastrofa »

E sad ste me prepali! Moja mama takodje ima rak na plucima (ona ima jos jedan na dojci) i prima istu terapiju kao vaš otac. Koliko je ciklusa vaš otac primio pre srcanog udara? Da li je i ranije imao problema sa srcem?
Mama je primila četiri ciklusa i za sada odlicno podnosi, mada se doktori tome cude. Ona uzima i ulje od kanabisa, pa verujem da joj to pomaze da lakse podnese hemo.
Ja sam porucila iz Amerike organski ekstrakt slatkog pelina, ali i artemisinin istog proizvodjaca kao i vi, za slucaj da je ekstrakt gadan, pa da mama odbije da ga uzima. Cekamo da stigne pa cemo videti.
Odgovori